Hírek

Hefele szakmai nap

2011. október 25., 17:08

A legkorszerűbb felszerelésekkel és technikákkal ismerkedhetnek két napon át a Hefele Menyhért Építő- és Faipari Szakképző Iskola diákjai. Ma kezdődtek meg az intézményben már hagyományos szakmai napok, melynek keretében nemcsak a jelenlegi tanulók, hanem az iskola iránt érdeklődő diákok és szüleik is megismerkedhetnek az oktatással, és az itt folyó munkával.

Hefele szakmai nap

A szakmai napok keretében minden évben neves cégek tartanak termékbemutatót az iskola tanulóinak. A diákok ilyenkor ismerhetik meg a legújabb eszközöket, amikkel a tanórákon még nem találkozhattak. Ebben a teremben épp egy újfajta csavarozóval ismerkedtek a tanulók.

"Az ilyen csavar leterhelné a hagyományos csavarozót, ezért az 5 élművel ellátott gépek sokkal könnyebben dolgoznak, kisebb erőt vesz föl." fúrás

A szakemberek nemcsak bemutatták az eszközöket, hanem a diákok kézbe vehették, ki is próbálhatták a szerszámokat.

Hodics Gábor
"Azért jó ez a bemutató, minden évben új technikákat tanulunk amit a tanmenetbe lényegében nem tesznek be, mivel nagyon gyors a szakmai fejlődés és ezt nem lehetne követni."

Bíró László
Sok mindent kipróbáltunk és a fúrógépek tetszettek a legjobban, utána a körfűrészgépek, gyalugépek."

Az iskola nagy hangsúlyt fektet a gyakorlati képzésre. A cél, hogy olyan szakembereket képezzenek, akik helyt tudnak állni a magyar és külföldi munkaerőpiacon egyaránt. Ennek érdekében olyan pályázatokon is részt vesznek, ahol erre készítik fel a tanulókat.

Dr. Szalai Péter igazgató Hefele Menyhért  Építő- és Faipari Szakképző Iskola
"Nem titkolt célunk az, hogy gyakorlat megszerzése után a fejlett ausztriai vagy németországi technológiát ismerjék meg a tanulóink, piacképes nyelvtudással rendelkezzenek, és ott is megállják a helyüket."

A mai szakmai napon a legkorszerűbb fa- és építőipari eszközökön túl megismerkedhettek a diákok a 3D tech laboratórium munkájával, felszereléseivel is.

"Gyakorlatilag szó szerint a semmiből indulunk ki, és úgy építjük fel a prototípust, a terméket."

A 3D technológia még csak pár éve jelent meg a fa- és építőiparban, annak számos területén segíti a munkát. Ezekből láthattak ízelítőt az érdeklődők.

Szerdán a bútorkészítés, forgácslapgyártás, és a vasbetonlépcsők gyártásának korszerű módszereivel ismerkedhetnek meg a tanulók.