Hírek

Hemzsegő szívek - Új bemutató a Weöres Sándor Színházban

2013. január 03., 16:43

Az előadás különlegessége, hogy a Karinthy Frigyes művei alapján készült darabot a Savaria Egyetemi Központ hallgatói állítják színre. Abban bíznak, hogy ezzel újabb fiatal nézőket is megnyernek a színháznak.

Hemzsegő szívek - Új bemutató a Weöres Sándor Színházban

Az előadás előtti utolsó próbákat tartják a színházban az egyetemisták. A színpadon a cirkusz világa elevenedik meg, Karinthy Frigyes írásai és a diákok ötletei alapján. A közös munkába közel 40 fiatal kapcsolódott be hónapokkal ezelőtt.

Rozmán Kristóf
Azóta így folyamatosan zsongok, hogy nagyon jó, csak rengeteg energia, és ezt kell szinten tartani. Úgyhogy nehéz, de szívesen csinálom, és nagyon tetszik.

Kristóf korábban rendszeresen szavalt, Sebestyén Zsolt, aki a koreográfiát tervezte, profi táncos, de a többi szereplő is egyetemi hallgató. A diákok munkája a forgatókönyv, és a zenészek is közülük kerültek ki. Rendezőként Unger Tünde mutatkozik be, aki már a Weöres Sándor Színház tagja. Az ő ötlete volt az egyetemi színpad létrehozása, ehhez keresett - és talált - társakat tavaly októberben.  

Unger Tünde
Kezdett racionalizálódni bennem, hogy mi kell ehhez, milyen nehézségek lesznek, és aztán odaálltam Jordán Tamás elé, aki üdvözölte az ötletet, és azt mondta, hogy minden segítséget megad.

A társulat tagja, Fekete Linda szerepet is vállalt a darabban, de színésztársaival együtt öteletekkel, szakmai tanácsokkal is segítették a diákokat.

Fekete Linda
Hogy lehet megcsinálni, hogy a figyelmet összpontosítani a színpadon, és ne az legyen, hogy egysíkúvá váljon, hanem tele legyen ötletességgel, energiával, tehát ezt hogy lehet így bővíteni.

A bohóc, a kamunikátor, az emberidomár és a többiek, azaz a Hemzsegő szívek január 4-én, pénteken este a nagyközönség előtt is bemutatkoznak. Az előadás előtt a diákok plakátterveiből nyílik kiállítás.