Hírek

Hende Csaba lett a Szombathelyi Kézilabda Klub társadalmi elnöke

2022. január 24., 15:13

Rendhagyó sajtótájékoztatón mutatta be új társadalmi elnökét, Hende Csabát az élvonalban szereplő Szombathelyi Kézilabda Klub és Akadémia. Az országgyűlési képviselőt egyhangú szavazással választották meg a posztra. A több száz igazolt sportolóval rendelkező egyesület egy új csarnok építését tűzte ki célként.

 

Hende Csaba lett a Szombathelyi Kézilabda Klub társadalmi elnöke

Pénteken rendhagyó sajtótájékoztatót és edzést tartott az SZKKA a Haladás Sportkomplexumban, ahol hivatalosan bejelentették, hogy Szombathely országgyűlési képviselője, Hende Csaba lett a klub tiszteletbeli elnöke. Pődör Zoltán, az SZKKA ügyvezető elnöke elmondta: a szurkolók és a szülők közössége együttesen kérték, hogy vegye fel a kapcsolatot Hende Csabával, aki segíthetne abban, hogy az SZKKA-nak saját otthona legyen. Egy új csarnok építését tervezik, ahol valamennyi korosztály 21. századi körülmények között sportolhatna.

Pődör Zoltán - ügyvezető elnök, SZKKA
A legnagyobb probléma én azt gondolom, hogy a kézilabdában specifikus wax-használat mindig azért más sportágakkal nehezen összeegyeztethető. Ez volt az egyik legnagyobb problémánk. A másik probléma azért azt gondolom, hogy épültek gyönyörű létesítmények Szombathelyen, itt is vagyunk ugye a Haladás Sportkomplexumban, de itt is telt ház van. S nincsen szabad felület ugy a sportolni vágyó fiataloknak, sportágaknak, tehát nemcsak azt gondolom, hogy nekünk kézilabdásoknak probléma ez a teremhiány, terem nehézségek Szombathelyen, hanem azt gondolom, hogy másnak is.

Hende Csaba köszönetét fejezte ki, hogy egyhangú szavazást követően lehet a klub új társadalmi elnöke. Fontosnak tartja, hogy több száz gyermek egészséges életmódra nevelése mellett a magas színvonalú utánpótlás képzés is biztosított, továbbá támogatja egy kézilabda csarnok létrehozását. A sajtótájékoztatót követően nyílt kapus edzéssel zárult a program, ahol mindenki bepillantást nyerhetett a klub munkájába. Az új kézilabda csarnok ügye - Czeglédy Csaba kezdeményezésére - a csütörtöki közgyűlésen várhatóan napirendre kerül: az előzetes információk szerint az önkormányzat ingyenesen adna telket az építkezéshez.