Hírek

Hétfő este ismét pályára lépett a Haladás VSE

2021. szeptember 29., 19:38

Az élvonalbeli futsal bajnokság címvédője ezúttal az Újpest csapatával mérte össze erejét és játszottak egy gólzáporos mérkőzést.

 

Hétfő este ismét pályára lépett a Haladás VSE

A listavezető DEAC otthonában elért értékes győzelem után, hétfő este ismét hazai környezetben lépett pályára a címvédő Haladás VSE futsal együttese. A vasi alakulat a stabil középcsapatnak számító Újpestet látta vendégül a Rohonci úti sportkomplexumban. A találkozó előtt a Magyar Labdarúgó Szövetség díját vehette át Nagy Kevin és Juan Ramon Calvo Rodriguez vezetőedző a legutóbbi szezonban nyújtott teljesítményük elismeréseként. Az ünnepi pillanatok után nagy elánnal estek egymásnak a csapatok. Henrique Diniz veszélyes helyzete után a vezetést is megszerezte a Haladás a szurkolók legnagyobb örömére. Az ötödik perc végén Hajmási szerzett labdát, majd tálalt tökéletesen Dróth Zoltán elé, aki 4 méterről nem hibázott. Alaposan belejöttek a játékba a főszereplők, mert két perc alatt újabb két gól született - igazságos elosztásban. Suscsák egalizált egy védelmi megingást követően, majd szinte postafordultával jött a válasz a szombathelyi támadóktól. Luiggi Longo szabadrúgása talált utat a lábak és a kapus keze között. A hátralévő időben mindkét csapat becsülettel küzdött, de gólt még kisbüntetőből sem tudtak szerezni a játékosok. Dróth tízméteresét a kapus hárította, az ismétlést pedig Bartha a kapufára lőtte.

Az első játékrész végén így megérdemelten vezetett a Haladás együttese. A folytatás is hasonlóan eseménydúsan zajlott. Dróth Zoltán remek formában játszott és a 27. percben egy szemet gyönyörködtető megoldás végén kettőre növelte csapata előnyét. A szurkolók már azt hihették, hogy ezt a derbit letudta a Haladás, azonban a vendégek másként gondolták. Horváth Benedek bombagóljával előbb szépített, majd Lucas Moreira révén az egyenlítés is összejött az Újpestnek. A hajrában mindkét alakulat tudása legjavát nyújtotta a győzelem megszerzésének reményében. A Haladás az utolsó perceket már vészkapussal kiegészülve támadta végig és a győztes gól az utolsó perc kezdetén született meg. Luiggi Longo szenzációs sarkazással becsapta a kapust, a labda pedig a vendégek játékosát, Harnisch-t érintve jutott a kapuba. Bár a fővárosi együttes az utolsó másodpercekben mindent megpróbált, de ez csak a tisztes vereséghez volt elegendő.

A Haladás számára meglehetősen eseménydús időszak köszöntött be. Az Újpest elleni mérkőzés után kilenc nap alatt három találkozót játszik a címvédő, legközelebb szeptember 30-án, csütörtök este az Aramis csapatát fogadja a Haladás Sportkomplexumban.