Hírek

Hétvégén már 12. alkalommal rendezik meg a Horváth Zoltán kosárlabda emléktornát Szombathelyen

2021. szeptember 09., 19:18

A házigazda Falco mellett ezúttal három kiváló külföldi együttes lép az Aréna Savaria parkettájára a kétnapos sportrendezvényen.

 

Hétvégén már 12. alkalommal rendezik meg a Horváth Zoltán kosárlabda emléktornát Szombathelyen

A hagyományoknak megfelelően idén is a felkészülés hajráját jelenti a Falco KC Szombathely számára a Horváth Zoltán Emléktorna, amellyel egykori, tragikus körülmények között elhunyt játékosuk előtt tisztelegnek. A bajnoki címvédő szombathelyi klub vezetősége a nemzetközi porondra való hangolás jegyében szerette volna, ha ezúttal minőségi külföldi ellenfelekkel csaphatnának össze a kétnapos rendezvényen. Hosszas előkészületet követően sikerült megállapodni az osztrák BC Vienával, a bosnyák Aleksandrovaccal és a szerb FMP Belgrád együttesével. A szervezők szerint muszáj volt ebben is szintet lépni.

Tóth Kálmán - a Falco KC felügyelőbizottságának elnöke
Azt gondoljuk, hogy amilyen erősségű a mi csapatunk, olyan ellenfeleket kell hívni. Tehát annak semmi értelme nem lenne, hogy 30-35 ponttal megverjünk olyan csapatokat, akik alacsonyabb szinten vannak. A csapat fejlődését az szolgálja, hogyha hasonló erősségű vagy akár erősebb csapatok érkeznek. Mi azt gondoljuk, hogy mivel a fejlődés a célunk, illetve minél jobb eredmény elérése, ezért nagy örömmel üdvözöljük azt, hogy Gasper Okorn szakmai stábja, mert az előkészítést ő intézte, ilyen csapatokat tudott idecsábítani.  

Hasonlóan vélekedik a klub ügyvezetője, Gráczer György is, aki bizakodva tekint a következő szezonra.

Gráczer György - ügyvezető, Falco KC Szombathely
Én úgy gondolom, hogy a csapat nagyon komoly felkészülési időszakon van túl, hiszen külföldi, nemzetközi, szlovéniai edzőtáborban voltak egy hétig, ami a klub életében még soha nem történt meg. Ez egyrészt arra is jó volt, hogy zárt körülmények között együtt dolgozzanak, csapat kohéziót erősítse, másrészt ott játszottunk két felkészülési mérkőzést első ligás csapatokkal.

A Bányász Kupa elhódítását követően, kedden a Kecskemét ellen hangolt hazai környezetben a Falco a pénteken kezdődő emléktornára. Az elődöntő párosításának megfelelően este fél hattól a Viena csap össze az Aleksandrovac csapatával, majd este 8 órától a Falco együttese mérkőzik meg  belgrádi ellenfelével. Az ünnepélyes megnyitót és megemlékezést negyed nyolckor tartják az Aréna Savariában.