Hírek

Hétvégén V. Magyar Grand Prix Nemzetközi Torna Verseny az Arénában

2013. szeptember 06., 16:02

Szombaton és vasárnap rendezik meg Szombathelyen a kiemelt versenyt, melyen világ -és olimpiai bajnokok sora indul majd. A viadal részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be a szervezők.

Hétvégén V. Magyar Grand Prix Nemzetközi Torna Verseny az Arénában

A Magyar Tornász Szövetség és Szombathely a hétvégén közösen rendezi meg az Aréna Savariában az esztendő egyik legjelentősebb versenyét. A kétnapos viadal egy hosszú távú együttműködés soron következő  állomása.

Lazáry Viktor alpolgármester
“A céljaink közösek: a szövetség és a város ugyanazt akarja, hogy a torna sport fejlődjön Szombathelyen. Eredményeket érjünk el és ezzel hozzájáruljunk a város és a magyar torna hírnevének öregbítéséhez.”

Az V. Magyar Grand Prix Nemzetközi Torna Verseny több csemegét tartogat a nézők számára. A viadalon mutatja be új lólengés-gyakorlatát az olimpiai bajnok Berki Krisztián, és a Londonban szintén aranyérmet szerző holland Epke Zonderland is szerepel majd, többek között legerősebb szerén, a nyújtón is.

Magyar Zoltán elnök, Magyar Torna Szövetség
“Én azt mondom, hogy ez egy világszám lesz. Most a tornának tényleg a krémje lesz itt. Szinte olimpia-szintű verseny lesz. Mindenki felkészült, mert az is nagyon lényeges, hogy milyen versenyt előz meg. Világbajnoksg előtt állunk, tehát mindenki a csúcsformája közelében lesz.”

A versenyen a hazai, szombathelyi színeket a sportiskola két tornásznője, Csillag Tünde és Tóth Boglárka képviseli majd.

Csillag Tünde tornász, Szombathelyi Sportiskola
“Először is szeretném élvezni ezt a versenyt. Nem izgatottan, hanem felszabadultan versenyezni. Remélem és bízom benne, hogy talajon sikerül bekerülni a döntőbe. Ez ami leginkább előttem áll. Abban is bízom, hogy minél több néző jön ki nekünk szurkolni.”

Az Aréna Savariában szombaton 15 órától a férfi és női összetett verseny küzdelmeit rendezik meg, míg vasárnap délután 3-tól a szerenkénti döntőkre kerül majd sor.