MNB
MNB - 2

Hírek

Horgászverseny a viharos szélben

2020. május 26., 22:28

44-en neveztek a Vasi Vizeken-Damil.hu-Trabucco Method Feeder Kupára, amit vasárnap rendeztek az Abért II-es tavon. Az ötórás versenyen a  horgászoknak metsző szélben, 50-60 km/órás lökések közepette kellett helytállniuk. Minden egyes halat kihívás volt horogra csalni.

Horgászverseny a viharos szélben

Gaál Szebasztián - horgász, Szentpéterfa
"Az elején picit rossz volt, nem nagyon volt kapásom, de dél óta egészen jól beindultak."

Az erős szélnek, a hullámzásnak a finomszerelékes feeder módszernél is jelentősége van, és a szeszélyes időjárási körülmények miatt a halak kapókedve sem volt az igazi. (7:00) Mégis voltak, akiknél szépen telt a szák.

Kovács Attila - horgász, Matula HE, Keszthely
"Benti távval kezdtem, megetettem a kinti részt, és most kezdődött el felpörögni. Nagyon gyors ütemben kell dobálni, minél gyorsabban visszadobni, és nagyon pontosan kell horgászni."

Ez volt a most hétvégére tervezett háromnapos országos bajnoki selejtező utolsó felkészítő versenye. A régió minden részéből érkeztek horgászok. Négy szektorban foglaltak helyet a tó Lukácsháza és Gyöngyös-patak felőli oldalán.  

Puskás Norbert - ügyvezető elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége
"Az egész pálya, ami az országos bajnokságot be lesz vonva a versenyzésbe, az ma feletetésre kerül, és már elindult lényegében egy tréningje is a versenynek."

A múlt hétvégi viadalhoz képest kevesebb hal akadt horogra, de így is sokan tudtak 10-18 kg között mérlegelni.

Most különösen sok kárász és amur került terítékre, emellett pontyok és jókora dévérkeszegek is szép számmal jöttek.

Pankotay Gellért - cégvezető, Trabucco magyarországi képviselete
"38 horgász lesz a selejtezőn, itt most 44-en voltunk ma, azt gondolom, jó, színvonalas verseny volt. Nem volt egyszerű az orkán erejű szél miatt, de a legjobbak itt is bizonyították, hogy tudnak reagálni a szélsőséges viszonyokra."

A mezőny összesen több mint 840 kg halat zsákmányolt, a szélvédettebb C és D szektor volt a legsikeresebb. (30:30) Az élen szoros eredmény alakult ki: Kovács Attila nyert 40 480 gramm összfogással. (30:04) Mindössze 200 grammal lemaradva Kozsán Péter, a körmendi Határőr SE versenyzője lett második 40 280 gramm összfogással. (29:42) A harmadik helyért járó kupát és érmet Németh Balázs, a szombathelyi Elektromosok tagja vehette át 35 300 grammos teljesítményéért.