Hírek

Horgászverseny Gersekaráton

2020. június 16., 14:33

A Vasi Vizeken-Decathlon Karát-kupával megkezdődött a megyei horgászverseny-sorozat a gersekaráti Sávíz-tavon vasárnap. 52-en neveztek a viadalra. A tavaszi gátrekonstrukciós munkák, a száraz idő és a jelentős párolgás miatt alacsony a vízállás, 30-50 centi hiányzik a tóból, ezért már előre lehetett sejteni, hogy elmaradnak a több tízkilós fogások.

Horgászverseny Gersekaráton

Kádi Attila - Répcelaki HE
"Rakós bottal próbálok horgászni, mimimális, 30 centis vizem van, 17 halnál tartok, ha jól számolom."

Hobbi kategóriában 33-an, az ifik között négyen, a versenyzőknél 15-en küzdöttek az elsőségért. Finomszerelések technikával lehetett horgászni, legtöbben a rakós és a feeder módszert választották. Már az elején látszott, hogy Magyar Lászlónak nem lesz oka a panaszra.

Magyar Lászó - Elektromosok SHE
"Én az első betolásra nagyon finom cuccal ültem le, az első betolásra a pontyra építettem a horgászatomat, sikerült is itt tartanom a pontyot."

Kimagasló, 21 840 grammos eredményével az Elektromosok versenyzője leiskolázta a mezőnyt. Mögötte, a versenyző kategória második helyezettje mindössze 1000 grammos összfogást mérlegelt, és sokan maradtak egy kiló alatt. A megyei versenysorozat hagyományosan a kerkafalvi Kéthatár-tavon indul, ami idén elmarad, de ezen kívül is bőven lesz módjuk a pecásoknak megmérkőzniük egymással.

Puskás Norbert - ügyvezető elnök
"Egy verseny kivételével a kerkafalvi kivételével mindet megtartjuk, ugyanannyi forduló, versenyszámban decemberben hirdetünk eredményt. Szeptemberre több versenyünk húzódott át."

Az ifjúsági korúaknál Tukarcs Balázs Bence, a Spartacus versenyzője győzött, (18:47) hobbi kategóriában klubtársáé, Pajtli Lászlóé lett az első hely, (19:13) Magyar László pedig a versenyzőknél vehette át az elsőségért járó kupát. A horgászok ezen a hétvégén Püspökmolnáriban találkoznak.