Hírek

Hősök Napja

2020. június 02., 13:25

1917 óta emlékezünk meg a magyar hősökről, akik életüket áldoztak a háborúban akár katonaként akár civilként Magyarországért, a hazáért.

Hősök Napja

Május utolsó vasárnapja a magyar hősök emlékünnepe. Mivel a nyilvános megemlékezés és koszorúzás a koronavírus-járvány miatt idén elmaradt, Nemény András videóüzenetet osztott meg a város Facebook-oldalán. A hősök napján tisztelgünk mindazok előtt, akik a világháborúk, a diktatúrák, a rendszerváltás idején életüket áldozták a hazáért, és azok előtt is, akik az elmúlt hónapokban helytálltak a veszélyhelyzetben - mondta a polgármester.

Nemény András - polgármester
"Emlékezünk ma azokra az emberekre, akik az elmúlt hónapokban helytálltak, és ha nem is áldozták életüket, de kockáztatták életüket Magyarországért, mindannyiunk egészségéért. Azokra az emberekre gondolok, akik a kórházakban, a szociális szektorban vagy a boltokban a mindennapokban helytálltak."

"Tisztelt Asszonyom! Az ön férje nem tűnt el a belorusz hómezőkön. Bajtársai egy hónapon keresztül húzták szánon Minszk városáig. Kezeim közt, szemem láttára halt meg a hadikórházban, sajnos nem tudtam már segíteni."

A Nagy Lajos Gimnázium diákjai - Almási Petra, Pintér Tamás és Takács Ferenc - Utassy József Gyászdoboz című versét adták elő.