Hírek

Húsvét várás - interaktív programokkal hangolta az ünnepre a vásárlókat a szombathelyi piac

2022. április 14., 23:45

Harmonikaszó, hímes tojás, kecsegida is várta a vásárlókat ma a piacon. A vásárcsarnok “Legyen élmény a vásárlás” szlogennel készült a húsvéti ünnepkörre. Az asztaloknál még ételkészítő bemutató is szolgált ötletekkel a kíváncsiskodók számára.

 

Húsvét várás - interaktív programokkal hangolta az ünnepre a vásárlókat a szombathelyi piac

Élőzene, kis kecske, kisnyulak - már a bejáratnál húsvétváró hangulat fogadja a vásárlókat, sokan éltek az állatsimogató adta lehetőséggel. A gida még csak két hetes.

Odabent változatos és interaktív programok várták a vendégeket: tojásírás, nyuszi arcfestés, kézműves húsvéti termékek, dekorációk.

“Húsvéti tojás, libatojás, húsvéti asztaldísz, dekoráció, illetve virág, torma és kalács.”

Letti három éves, édesanyjával finomságokért jöttek a piacra. A programoknak örültek.

Koncz Kata
“Megérkeztünk, aztán megnéztük, hogy micsoda programok vannak, megsimogatta a kis kecskét, ugye, édesem, nézz ide, megnézted? Igen, hát az arcfestést szeretnénk kipróbálni, de még nagyon sokan várnak.”

“Legyen élmény a vásárlás!” - ez volt a mottója a mai napnak a vásárcsarnokban.

Polákovics Marietta - ügyvezető igazgató - Szombathelyi Vásárcsarnok
“A felnőttek sonkafőző bemutatón vehetnek részt, megmutatja Lancsák Karcsi a Cekker helyi termék boltból, hogyan lehet a sonka főzőlevét felhasználni, a megmaradt sonkából, főtt tojásból milyen húsvéti kencét lehet elkészíteni.”

Ez pedig a hatosfonás - kalácskészítőknek mutatott trükköket a mester.

Kiss Károly - pékmester, nyugalmazott oktató
”Már második alkalommal vagyok itt, hát a gyerekek nagyon élvezik ,hogy gyakorolhatnak a tésztával és megfonhatják, és ebből készíthetnek rózsát például anyák napjára, tésztából, ez az úgynevezett pékrózsa.”

Ez az a bizonyos ehető virág, még nyers formában. A tésztanyuszi azonban már megsült, ehető. Itt pedig meg is kóstolhatják az elkészített érdekességeket.

Gerencsér Valéria
“Múlt héten is kóstoltam ilyet, ugyanez a leves volt, de ez most még finomabb, mint a múlt héten, szerintem azért megpróbálták már többen enni, milyen leves ez? Ilyen sonkalé? Kaszás, kaszás leves! Én ugyan nem kaszálok, de sonkalével készült, és ilyen csurgatott tojás van benne. Isteni finom, meg kell kóstolni!”

Az ételt nem dobjuk ki - a környezettudatosság is szerepet kapott a programban.

Lancsák Károly - tulajdonos, Lancsi Bisztró
“Amikor már mindenkinek elege van a sonkából, tojásból, és mégis jön valaki, hogy mit adjunk neki, ugye más nincs, otthon ezt evett, és akkor összedarálunk mindent, amit találunk, és ennek tényleg az a lényege, hogy tojást, szalonnát, sonkát, hagymát, tökmagolajat, amink van azt turmixba tesszük, és pirított vagy sima kenyérrel adjuk, egyébként ilyenkor száraz kenyér biztos, hogy van otthon, ugye három nap után friss már nincs, de annál jobb!”

A piac húsvétváróján már csak jövőre lehet részt venni, idén most utoljára kapott alkalmat a nagyközönség arra, hogy így hangolódjanak rá az ünnepekre.