Hírek

Húsz kategóriában hirdettek győztest a szombathelyi Táncsport Magyar Bajnokságon

2021. szeptember 28., 19:15

Idén második alkalommal hozta Szombathelyre a Táncsport Magyar Bajnokságot a Magyar Táncsport szakszövetség, mely egyben Senior Tíztánc Világbajnokság és Hungarian Dance Open is volt.

 

Húsz kategóriában hirdettek győztest a szombathelyi Táncsport Magyar Bajnokságon

A legjobbak mérték össze tudásukat standard és latin táncokban 6-tól 65 éves korig. A szombathelyi Claudius TSE párosa is dobogóra állhatott a kétnapos esemény legrangosabb versenyében, a Tíztáncban: a WDSF világbajnoki bronzérmet(26:07) Szánthó Péter és Juhász-Szánthó Szilvia szerezte meg a népes mezőnyben. Pedig a páros hölgy tagja kapott egy erős nyaki ütést a bajnokság közepén.

Juhász-Szánthó Szilvia
“Ez mindig megesik, sportbaleset, néha könyökkel kap az ember egyet, de hát ez normális, minden rendben.”

Szánthó Péter
“Igazából nagyon boldogok vagyunk, eddigi legjobb eredményünk a világbajnokságon, harmadik hely, nyilván lehetne első is, erre törekszik az ember, de nagyon boldogok vagyunk, mindent megtettünk, azt érezzük, hogy lehetne többet, de mindent megtettünk azért, hogy az eredmény összejöjjön, nagyon boldogok vagyunk!”

A dobogón kisfiuk, Bálint is helyet kapott. A díjakat a Magyar Táncsport Szövetség vezetői mellett Horváth Soma, kultúráért felelős alpolgármester adta át. A Standard Magyar Bajnokság győztese a Szilver Táncsport Egyesület párosa lett.

Vaszi Réka Beáta
“Sikerült megmutatnunk azt, amit otthon a színházteremben készítettünk, meg edzetünk, úgyhogy reméljük, a közönségnek, meg úy látszik ,a pontozóbíróknak is tetszett, és most, amikor hazamegyünk, igyekszünk tovább fejleszteni magunkat, hogy még jobb legyen a tánc.”

Fodor Norbert Csanád
“Nekem személyesen a napom eléggé rosszul indult, és úgy éreztem, hogy nem voltam formában, próbáltam nem kivetíteni rékára, végeztem a dolgomat, és a végén jól jött ki az egész!”

A magyar bajnokságon 14 külföldi és négy magyar pontozóbíró előtt mutatták meg tudásukat a versenyzők. A járványhelyzet azonban erősen rányomta a bélyegét a hétvégi produkciókra.

Zsámboki Marcell - elnök - Magyar Táncsport Szakszövetség
“2020-as évet befejeztük októberben, és rögtön a covid miatt le is zárt a magyar táncszövetség versenyrendszere, amit egyébként az elmúlt évben háromszor kellett leállítanunk, háromszor indultunk újra, háromszor zártunk le, ez a táncosok felkészülésében elég nehéz, és nagy feladat elé állította őket.”

Az elnök az eredményekről szólva hozzátette, hogy míg 3-4 éve közel tucatnyi fiatal páros volt a magyar bajnokságon, most már harminc feletti a nevezők száma a junior kategóriában.