Hírek

Hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz Horváth Gábor az identitás-plakátok ügyében

2024. június 05., 19:37

Hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz Horváth Gábor az identitás-plakátok ügyében, ismeretlen tettes ellen. A Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője ezt sajtótájékoztatón jelentette be ma délelőtt Illés Károly frakcióvezetővel közösen.

Hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz Horváth Gábor az identitás-plakátok ügyében

Mint ismert, múlt héten a Kúria döntött arról, hogy a "plakátügyben" választási törvényt sértett a SZOVA, az AGORA és a Vásárcsarnok. Horváth Gábor emlékeztetett arra, amikor 2020-ban a Médiaközpont ügyvezetője, Halmágyi Miklós ellen eljárás indult jogtalan bankkártyahasználat miatt. Nemény András akkor azt mondta, ha egy cégvezetővel szemben bűncselekmény gyanúja merül fel, annak azonnali felfüggesztés és feljelentés a következménye. Ehhez képest a polgármester most mélyen hallgat, jegyezte meg Horváth Gábor. Kijelentette, hogy hűtlen kezelés miatt feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen.

Illés Károly szerint Magyarországon példátlan eset történt. A jogi felelősség a cégvezetőké, az erkölcsi felelősség azonban Nemény Andrásé. Ismételten lemondásra és a választástól való visszalépésre szólította fel a polgármestert. A frakcióvezető hangsúlyozta: nehezen hihető, hogy három városi cég egyszerre, egyidőben rendelte meg ugyanazokat a plakátokat, ráadásul egy toronyi cégtől, miközben "Mindenki szombathelyi". Megjegyezte, még mindig nem kaptak választ arra a kérdésre, mennyibe került a ciklusértékelő kiadvány és az identitásplakát-kampány, utóbbi költségét pedig ki és mikor téríti vissza az önkormányzati cégek részére.