Hírek

Idén a Váci iskolában zajlik az önkormányzati nyári napközis tábor

2021. július 15., 13:54

Változatos programokkal várja a gyerekeket az önkormányzati nyári napközis tábor, amelynek idén a Váci Mihály Általános Iskola ad helyet. Turnusonként 30 diáknak biztosítanak felügyeletet és tartalmas elfoglaltságot a szünidőben. Az étkezés az iskolai időszaknak megfelelő kedvezményekkel zajlik.

 

Idén a Váci iskolában zajlik az önkormányzati nyári napközis tábor

Ezt a szívecskét a tévénézőknek alkották a Váciban táborozó diákok. Termálfürdő, Kalandváros, arborétum, múzeumi tárlatvezetés - ez csak néhány a programok közül, amelyek a városi táborban várnak a gyerekekre. A sport, a labdajáték azonban örök kedvenc.

Simon Olivér
“Focizok, meg a barátaimmal lógok. - És itt sokat fociztok? - Igen!”

Kocsis Kira
“Nagyon jó móka, itt minden isteni, és sok barátot lehet itt szerezni. - Kedvenc játékod? - Kosár, kézi, itt van minden.”

Az étkezés pontosan ugyanúgy zajlik, mintha iskolában lennének a tanulók, még a kedvezmény is ugyanúgy jár a családoknak, mint a tanévben.

Láris Rebeka Olívia
“A borsófőzelék volt a legjobb étel. - És a legjobb foglalkozás? - Az meg a torna!”

A kultúra sem marad ki a programok közül: nemrég az egyházmegyei könyvtárban járt a csoport, ahol egy több száz éves könyvekbe is belelapozhattak a gyerekek.

Onsinyo Alex Mangera
“Tegnap például voltunk a püspöki palotában, érdekes volt, és voltunk egy ilyen könyvtárban, az is érdekes volt, ilyen régi könyveket tudtunk megnézni, ilyesmi.”

A Váci-iskolában nemcsak tanárok, hanem a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ munkatársai is segítenek a gyermekek felügyeletében: most van idő és lehetőség beszélgetésekre is.

Horváth Adrienn - munkatárs, Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ
“Nagyon szeretek itt lenni a gyerekekkel, a játékos foglalkozásokon és a tematikus programsorozatokon túl nagyon sok lehetőség nyílik a gyerkeekkel beszélgetésekre, nagyon nyíltak, őszinték, szeretnek velünk beszélgetni, valamint amit még el szeretnék mondani, általában a gyerekeket a szülők, nagyszülők, rokonok hozzák el ide a táborba, én azt tapasztalom, hogy a szülők nagyon szeretik, hogy a gyerekeket a nyár egész időtartama alatt egy biztonságos helyen tudják.”

Hét és fél héten át tart a tábor, a résztvevők összetétele folyamatosan változik. Vannak szombathelyi és környékbeli gyerekek is.

Szakonyi Dóra Katalin - intézményvezető-helyettes, Váci Mihály Általános Iskola
“Szombathelyi iskolák, illetve most születtek megállapodások, tehát néhány vidéki iskolából is, illetve a közeli településekről is érkeztek gyerekek, nem minden héten természetesen, de vannak olyan hetek, amikor ők is velünk vannak, a létszám változó, mondtam, hogy minden héten más gyereklétszámmal vagyunk, ez olyan 25 és 35 között, ez a maximum.”

Hőségre és esőre egyaránt felkészültek a tábor vezetői: a hatalmas tornaterem bent is alkalmat kínál a sportra, de a kreatív és kézműves foglalkozások is jellemzőek akkor, ha odakint esik az eső.

A járványhelyzet alatti kényszerhelyzet miatt most a lehető legtöbb mozgásos programmal készültek a szervezők épületen belül és kívül is.