Hírek

Idén először rendezték meg Szombathelyen a Csokoládé Napokat

2015. október 26., 16:17

A rendezvény több ezerlátogatót vonzott az Agora Művelődési és Sportházba a hétvégén, ahol a desszertkészítés alapvető fogásaival, és a szakma kiváló képviselőivel is találkozhattak az érdeklődők.

Idén először rendezték meg Szombathelyen a Csokoládé Napokat

“Amennyiben megfelelő lesz a hőmérséklete, ami ilyen 27-28 fok, akkor beleönthetjük a bonbon-formába.”

A bonbon-készítés szakmai fogásait is bemutatták a hétvégén a sportházban, ahol idén először, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Csokoládé Napokat.

Fülöp István főszervező
“Célunk az volt, hogy a minőségi magyar csokoládégyártást népszerűsítsük itt Szombathelyen is. Sikerült nem egy neves csokoládékészítőt megnyerni magunknak a tegnapi és a mai kiállításra.”

A rendezvény több mint hatezer embert vonzott. A csokoládékészítés nemzetközileg is elismert szakemberei mutatták be termékeiket.

Foki Izabella csokoládé-készítő
“Három féle bon-bont illetve pralinét hoztam, ezek közül kettőt beneveztünk az International Choclate Awards kelet-európai versenyére, és mindketten nyertek. Az egyik aranyérmet - ez a mangó karamellizált fehércsoki burokban. A másik pedig a tonkabab, ami ezüstérmet nyert.”

Az igazán figyelmes látogatók figyelmét azonban nem a klasszikus bon-bonok ragadták meg.

Gergye Anita
“Voltak ilyen olló meg csavarhúzó, ami csokiból készült”

Amíg a felnőttek az alkoholos bonbonokat kóstolgatták, és a szakmai fogásokat próbálták ellesni, addig a gyerekek marcipánból készítettek figurákat eszegették, és csokival mintáztak.