
“Amennyiben megfelelő lesz a hőmérséklete, ami ilyen 27-28 fok, akkor beleönthetjük a bonbon-formába.”
A bonbon-készítés szakmai fogásait is bemutatták a hétvégén a sportházban, ahol idén először, hagyományteremtő szándékkal rendezték meg a Csokoládé Napokat.
Fülöp István főszervező
“Célunk az volt, hogy a minőségi magyar csokoládégyártást népszerűsítsük itt Szombathelyen is. Sikerült nem egy neves csokoládékészítőt megnyerni magunknak a tegnapi és a mai kiállításra.”
A rendezvény több mint hatezer embert vonzott. A csokoládékészítés nemzetközileg is elismert szakemberei mutatták be termékeiket.
Foki Izabella csokoládé-készítő
“Három féle bon-bont illetve pralinét hoztam, ezek közül kettőt beneveztünk az International Choclate Awards kelet-európai versenyére, és mindketten nyertek. Az egyik aranyérmet - ez a mangó karamellizált fehércsoki burokban. A másik pedig a tonkabab, ami ezüstérmet nyert.”
Az igazán figyelmes látogatók figyelmét azonban nem a klasszikus bon-bonok ragadták meg.
Gergye Anita
“Voltak ilyen olló meg csavarhúzó, ami csokiból készült”
Amíg a felnőttek az alkoholos bonbonokat kóstolgatták, és a szakmai fogásokat próbálták ellesni, addig a gyerekek marcipánból készítettek figurákat eszegették, és csokival mintáztak.





























