Hírek

Idén is megrendezik a Jótékonysági Vadászatot

2023. november 15., 18:52

Idén is megrendezik a Jótékonysági Vadászatot, ez már a 11. a sorban. A rendezvény célja, hogy a vadászok és támogatók adományaiból orvosi eszközöket vásároljanak a kórházak gyermekosztályai részére. Kedden a Megyeháza elnöki tárgyalójában tartottak sajtótájékoztatót a karitatív program Vas vármegyei eseményéről.

Idén is megrendezik a Jótékonysági Vadászatot

Évről-évre sikeresebb a Jótékonysági Vadászat, Vas vármegyében tavaly közel hétmillió forint adományt sikerült összegyűjteni. Az összeget idén májusban adták át ünnepélyesen a Markusovszky-kórház gyermekosztályának.

Csákváry Violetta - osztályvezető főorvos, Csecsemő és Gyermekgyógyászati Osztály

“ Az volt a célunk, hogy a gyermeksebészeti eszközparkot fejlesszük tovább, mégpedig azon belül is a minimál invazív, az úgynevezett kulcslyuksebészeti eszközöket, laparoszkópos eszközökre gondolok. Ez azért is nagyon fontos, mert sokkal kisebb behatolási kapuból történik a beavatkozás, sokkal kevesebb a szövődmény. Ami még nagyon fontos, hogy lerövidül a kórházi ápolási napok száma, tehát ez a jövő technológiája, ez a jövő technikája és ezzel az eszközparkkal csak részben rendelkezünk, úgyhogy ez nagyon-nagyon fontos lenne, hogy még ezt tovább tudjuk fejleszteni”.

"Majdnem mi adtuk a legtöbbet a tavalyi akció során."

Tavaly kiemelkedően teljesített Vas vármegye, csak Fejér vármegyében tudtak több pénzt összegyűjteni - emlékeztetett Gagyi István, a vadászkamara helyi elnöke. A Jótékonysági Vadászat az elmúlt 11 évben az ország legnagyobb karitatív akciójává vált, összesen 170 millió forintot juttattak a magyar egészségügybe.

Kondora Bálint - nagykövet, Országos Jótékonysági Vadászat

“Nemcsak vadászok, hanem nem vadászó támogatók is legalább olyan nagy számban jöttek és támogatták a közös céljainkat. Én bízom benne, hogy idén is hasonló sikerekkel tudunk majd zárni és hasonló sikerekről tudunk beszámolni”.

Fejes László, az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft. ügyvezetője gratulált Kondora Bálintnak a Gróf Széchenyi Zsigmond Emlékérem elnyeréséhez, és köszönetét fejezte ki a program nagyköveteként végzett munkájáért.

A jótékonysági fácánvadászatot december 27-én tartják Répceszentgyörgy közelében. A vadászat vasi házigazdája idén is Ferenczy Balázs.

Ferenczy Balázs - ügyvezető, Répce-Fa Kft.

“Nekünk ez, én úgy gondolom, hogy nagyon jóleső érzés, jó adni”.

Újdonság, hogy idén adományvonal is hívható majd, a 13613-as számon egy hívás 1000 forint támogatást jelent.