Hírek

Idén is megrendezték a nyugdíjas klubok főzőversenyét, ezúttal is a vépiek voltak a házigazdák

2025. szeptember 19., 12:38

Idén is megrendezték a nyugdíjas klubok főzőversenyét, ezúttal is a vépiek voltak a házigazdák. 11 bográcsban rotyogtak az ételek, készült raguleves, gulyás, köröm- és pincepörkölt is.

Idén is megrendezték a nyugdíjas klubok főzőversenyét, ezúttal is a vépiek voltak a házigazdák

Tízéves hagyomány, hogy a megye és a város nyugdíjas szövetsége főzőversenyre invitálja a tagegyesületeket. A házigazda már ötödik alkalommal a vépi Nefelejcs Nyugdíjas Klub volt, kék egyenpólóban 30-an sürgölődtek a kondér körül, brassói aprópecsenyét készítettek sült krumplival. Ez a program az év egyik csúcspontja, mintegy 180 résztvevővel.

Sági Józsefné - elnök, Vépi Nefelejcs Nyugdíjas Klub
"Együtt van a társaság, az a legjobb az egészben, beszélgetünk, ismerkedünk, jöttek Szombathelyről, Kőszegről, Oladról, széles körben."

 

11 csapat ragadott fakanalat, finom illatok szálltak a művelődési ház udvarán. Nem volt megkötés, mindenki azt főzött, amihez kedve volt. A Vidám Pörköltkeverők 10 fős csapata pincepörkölttel nevezett.

Foki Imréné - Egészséges Nyugdíjasok Vegyeskara
"A régi alapokra épül, füstölt hús, tarja, csülök, sztán tarja, comb és jó sok hagyma."

 

Az oladi nyugdíjas klub tagjai egy kipróbált receptet választottak. A habarás volt az utolsó simítás.

Gróf Józsefné - tag, Nyugalom Szigete Nyugdíjas Klub
"Bakonyi betyárgombócot készítettünk kapros túrós galuskával és csőtésztával. Miből van a gombóc? A gombóc darált hús, fokhagyma, tojás, vöröshagyma, bors."

 


"Mennyit adjak, elég így?"

 

A szőlősiek az egyik legnagyobb létszámú csapattal érkeztek, jó hangulatban főztek együtt, majd közösen fogyasztották el az ételt.

Sebestyén László - elnök, Szőlősi Nyugdíjas Klub
"Disznóhúsból készült ragu gombával, sok-sok zöldséggel, hozzá köretnek szarvacska tésztát főztünk. 26-an vagyunk, és úgy gondolom ez a mennyiség 5 kiló húsból elegendő lesz valamennyiünk számára."

 

A Szív a Szívért Egyesület kondérjában körömpörkölt rotyogott. Minden évben eljönnek, eddig egyetlen főzőversenyt sem hagytak ki.

Tóth Sándor - alelnök, Szív a Szívért Egyesület
"Itt majdnem mindenki mindenkit ismer, olyan jó találkozni legalább egy évben egyszer azokkal, akikkel év közben nem nagyon látjuk egymást. Az időjárás is kegyes hozzánk, hogy ilyen szép időnk van."

 

Négytagú zsűri pontozta a fogásokat íz és küllem alapján. A győzelmet a házigazda vépi klub érdemelte ki a brassóival.

A hangulatról a Dalkommandó gondoskodott, rögtön le is lehetett mozogni a finom ebédet. Aztán jöhettek az ínycsiklandó házi sütemények.