MNB - 2
MNB

Hírek

Idén is volt Sportkarácsony

2012. december 18., 17:30

A hagyományoknak megfelelően a Sportkarácsony keretében jutalmazta meg Szombathely város vezetése a 2012-es esztendő legeredményesebb sportolóit, edzőit, sportvezetőit és társadalmi aktíváit. Az ünnepség csúcspontját a két olimpiai érmes, Pars Krisztián és Hatos Gábor elismerése jelentette.

Idén is volt Sportkarácsony

Idén új helyszínen, a Weöres Sándor Színházban tartották meg a hagyományos szombathelyi Sportkarácsonyt, ezúttal 16. alkalommal. A ceremóniát a házigazda teátrum művészeinek színvonalas műsora tette még színesebbé. Az ünnepi esemény keretében közel 200 díj, elismerés talált gazdára.

Lazáry Viktor alpolgármester
"Én azt gondolom, hogy minden évben rendkívül büszkék lehetünk az eredményeinkre, hiszen minden évben 150-200 sportolót tüntetünk ki, akik a legjobbak legjobbjai. De az idei év valóban egy rendkívüli év volt, hiszen olimpiai arany- és bronzérmet szerzeztünk és emellett számos Európa- és világbajnokságon első helyet és helyezéseket szereztünk."

Az ünnepi est egyik csúcspontja az olimpián sikeresen szerepelt sportolók jutalmazása volt. Pars Krisztián és Hatos Gábor is azt hangsúlyozta, hogy ez az elismerés a legfontosabb a számukra, hiszen ezt otthonukból, saját városukból kapták. Ennek ellenére az olimpiai bajnok kalapácsvető nem volt felhőtlenül boldog.

Pars Krisztián kalapácsvető, Dobó SE
"Azért picit elégedetlen vagyok, mert szerettem volna egyéni csúcsot dobni még ebben az évben. Ez sajnos nem sikerült különböző okok miatt. Sajnos nem sikerült összeraknom a mozgást. Jövőre ez lesz az első feladat és a világbajnokságon szeretném megdobni."

A Sportkarácsony keretében adták át a Pünkösthy Csabáról és az Unger Józsefról elnevezett díjakat is. Előbbit Váradiné Szarka Ildikó, míg utóbbit Károly Frigyes vehette át. Szombathely Sportjáért életműdíjban  Gráczer György részesült,  aki  1978 óta a sok átalakuláson átesett, többek között bajnoki címet is nyert Falco kosárlabda klub ügyvezetője.

Gráczer György ügyvezető, SZOVA-Trend Optika KC
"Ezt nem egyedül értem el. Mindig megtaláltam azokat a segítőket, akikkel ezeket a csodálatos eredményeket elértük és én úgy gondolom, hogy a szombathelyi férfi kosárlabda jövője biztos, stabil alapon nyugszik és további szép eredményeket várhat az elkövetkezendő időkben."

Az ünnepség végén valamennyi jelenlévő egyetértett abban, hogy a 2012-es esztendő aranybetűkkel kerül be Szombathely sporttörténelemkönyvébe. Az idei sikereket nagyon nehéz lesz felülmúlni, de meg kell próbálni - hangzott el.