Hírek

Ifjú pecások

2021. június 07., 14:21

A celldömölki iskola "Fárasztó 4es" nevű csapata nyerte a 16. Vasi Vizeken Általános Iskolai Horgászvetélkedőt. A döntőt szombaton a vaskeresztesi horgászturisztikai központban rendezték 15 csapat részvételével.

 

Ifjú pecások

Idén 22 csapat nevezett a vetélkedőre. A kétrészes elméleti, levelező forduló eredményei alapján a legjobb 15 érkezett a szombati döntőre. Délelőtt a gyerekeknek még egyszer számot kellett adniuk elméleti tudásukról, a tesztben halfelismerés volt az egyik feladat. Majd pecabotot ragadtak, és a gyakorlatban is összemérhették ügyességüket az Alpesi tavon.

A kétórás versenyre a horgászbotokat és a hozzá tartozó szerelékeket a szövetség biztosította. Két csapattag horgászhatott egyszerre, majd cseréltek. A szombathelyi Brenner-iskolások szákjában kis kárászok gyűltek.

Ludván Boglárka - tanuló, Brenner-iskola
"Szoktunk horgászni sokat. Mit szeretsz benne? Hogy lehet sok halat fogni. Ma hogy álltok, sikerült-e valamit horogra csalni? Három pici halunk van, de szerintem az jó."

Az általános iskolai horgászvetélkedőnek nagy hagyományai vannak. Célja, hogy a gyerekek a felkészülés során megismerkedjenek a horgászat alapjaival, és megszeressék ezt a természetközeli sportot.

Kovács Ákos - elnök, Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szöv. Ifjúsági Bizottság

"A természet közelsége, a vízpart mindig jóra nevel, nem az okostelefon böködése a lényeg, hanem hogy friss levegőn legyenek. Akit a halfogás élménye akit megfog gyerekkorban, az jó lesz felnőttkorban is."

A sárvári gárdonyisok jó helyet húztak, 3740 gramm halat sikerült fogniuk.

Kiss Kornél - tanuló, Gárdonyi-iskola
"Sikerült halat fognunk, jobb helyet tudtunk húzni, mint tavaly. Milyen halak jöttek? Pontyok, kárászok. Mivel csaliztok, mi a taktika? Csontival meg gilisztával."

A mérlegelésnél kiderült, hogy a halfogó versenyt a Répcelaki Móra Ferenc Általános Iskola "Karatés pontyok" nevű csapata nyerte 4300 grammos teljesítményével. Itt évek óta működik horgász szakkör, rendszeresen járnak együtt a helyi tóra pecázni.

Kádi Attila - ifjúsági felelős, Répcelaki HE
"A csalikkal próbáltunk variálni, élő csali, kukorica, ez hozta meg a sikert, meg szerencsénk volt, a sorsolás kedvezett a gyerekeknek."

A jó hangulatú nap eredményhirdetéssel zárult. A levelező és az elméleti fordulóban, valamint a horgászversenyen nyújtott teljesítmény alapján összesítésben a sárvári Gárdonyi-iskola "Már nem ifjabb horgászai" lettek harmadikok, és ugyancsak Sárvárról a Horg-ászok nevű csapat végzett a második helyen. A győzelmet a celldömölki "Fárasztó 4es" szerezte meg. Minden résztvevő csapat ajándékot kapott.