MNB
MNB - 2

Hírek

Immár második alkalommal rendezték meg a Váci-iskolában a Kincsőrző Művészeti Fesztivált

2013. január 25., 16:41

A rendezvényre ezúttal négy szombathelyi óvoda nevezett, összesen 16 produkcióval.

Immár második alkalommal rendezték meg a Váci-iskolában a Kincsőrző Művészeti Fesztivált

Mondókákkal, versekkel és gyerekdalokkal érkeztek az óvodások a gyermekfesztiválra. A nyitóprodukciót a vendéglátó intézmény  vendéglátó tanintézet  diákjai által előadott nyitóprodukcióban több olyan kisgyermek szerepelt, aki az előző évben   még óvodásként lépett színpadra. 

Jancsó Enikő tanító, Váci-iskola
„Azt vesszük észre, tapasztaljuk pedagógusok, akik kicsi gyerekekkel foglalkozunk, hogy egyre inkább kiveszik a szép magyar anyanyelvünkből sok értékes szó, kifejezés. Próbáljuk ezeket megőrizni, ezért nevezzük Kincsőrzőknek magunkat."

A fesztiválra  négy szombathelyi óvoda, összesen 16 produkcióval nevezett. A legtöbb kisgyermek a Mocorgó Óvodából érkezett a versenyre.

Kökösy Sándorné óvónő, Mocorgó Óvoda
„Az óvodánkban a mesélés, a bábozás a minden napjaink közé tartozik. Minden nap mesélünk, bábozunk. A gyerekek kiválasztották a kedvenc meséjüket, a Kiskakas gyémánt félkrajcárját. Azt elbábozzák. A mese meg az okos Zsuzsiról szól, aki átverte a gazdáját.

A ovisok mesékkel, versekkel, dalokkal és bábjátékokkal készültek a Fesztiválra. A szakértő zsűrinek nem volt könnyű dolga, sok volt  a színvonalas produkció.

Rajczi Léna versenyző, Mocorgó Óvoda
„Az okos Zsuzsiról szól és a Gabi néni tanította meg nekem és a mese címe az okos Zsuzsi."

A második alkalommal megrendezett Kincsőrző Művészeti Fesztivál  a nézők és a résztvevők körében is nagy sikert aratott. A gyerekek már most alig várják, hogy jövőre ismét szerepelhessenek.