Hírek

Informatikából versenyeztek

2010. május 06., 16:40
17 csapat vetélkedett csütörtökön a Bercsényi iskolában, a megyei informatikai versenyen. A szombathelyi és a környékbeli települések iskoláin kívül Kőszegről és Szentgotthárdról is érkeztek diákok. A verseny egyre népszerűbb, így a szervezők azt tervezik, hogy a jövőben regionálissá, sőt országossá bővítik.
Informatikából versenyeztek

A gyakorlati feladatokkal kezdődött az informatika-verseny.

Tamás és Botond Jákról jöttek. Azt mondják, a felkészülésben a legtöbb energiát a számítástechnika történetére fordították.

A Bolyai iskola minden évben indít csapatot ezen a versenyen, tavalyelőtt az első helyen végeztek. A felkészítő tanár szerint az idei feladatok jól illeszkednek az általános iskolai tananyaghoz.

Dobre Norbert - felkészítő tanár, Bolyai János Gyakorló Ált. Isk. és Gimnázium
"A megyében ez a legfontosabb verseny, itt helyben van, és egyből eredményt is hirdetnek."

A Bercsényi iskolában már első osztálytól oktatják az informatikát, a számítógépparkot uniós pályázatból korszerűsítették. Az intézmény hat számítástechnika tanára állította össze a verseny feladatait.

Szendrői Tamás - igazgatóhelyettes, Bercsényi Miklós Ált. Iskola
"A számítástechnika legkülönbözőbb területeiről rövid idő alatt komplex módon kell teljesíteni. Ez rangot jelent most már a városban és a megyében."

A szponzorok jóvoltából minden versenyzőt jutalmaztak. A legjobbak értékes ajándékot kaptak. A csapatoknak a jelentkezéskor egy prezentációt kellett készíteni iskolájukról. A legjobb bemutatókat külön díjjal ismerték el.