MNB
MNB - 2

Hírek

Ingyen koriznak a gyerekek, így délelőttönként nagyüzem van a szombathelyi Műjégpályán

2012. december 12., 17:44

A létesítményt a város oktatási intézményei ingyenesen használhatják. Így több száz óvodás és iskolás jut sportolási lehetőséghez.

Ingyen koriznak a gyerekek, így délelőttönként nagyüzem van a szombathelyi Műjégpályán

Délelőttönként nincs megállás a szombathelyi Műjégpályán, sorban érkeznek a szombathelyi óvodások, iskolások korcsolyázni. A közelebbi oktatási inézményekből gyalog, míg a távolabbiakból autóbuszokkal jönnek a gyerekek.  A jégen szakemberek vezetésével sajátíthatják el a sportág alapjait.

Varga Jenő elnök, Városi Diáksport Bizottság
"Hadd mondjam el, hogy az ország összes jégpályáját délelőtt a tanulók ingyen használhatják. Tehát azt  Szombathelynek  mindenképpen meg kell oldania, hogy ezt az értéket hozzá tudja tenni. Nem beszélve arról, hogy a mindennapos testnevelés keretén belül kellenek azok a nyitott pályák, kellenek azok a létesítmények ahol ezek a gyerekek  tudnak sportolni testnevelő vezetésével."

Az iskolások a testnevelésóra keretében használhatják  a Műjégpályát. A legtöbb oktatási intézmény ezt úgy oldja meg, hogy az órarendbe  egymást követően két tornaórát iktat be. Így a gyerekeknek bőven van idejük az oda-vissza útra és a sportolásra is.

Németh András tanuló, Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola
"Nagyon jól érezzük magunkat. Már másodszor jövünk ki az iskola, a testnevelésóra keretében korcsolyázni. Az iskola biztosítja nekünk a korcsolyát, Szombathely városa pedig azt, hogy kijöhetünk ide. Nagyon jól érezzük magunkat, mert a friss levegőn lehetünk és az egész osztály együtt van."

Az iskolai korcsolyaoktatás nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy a gyerekek megszeressék a sportágat. Szombathely a korcsolyasport fellegvárának számít Magyarországon, ami többek között a jól működő oktatási rendszernek is köszönhető.