MNB
MNB - 2

Hírek

Intelligens iskolák

2011. július 11., 15:58

23 szombathelyi iskola kap új számítástechnikai eszközöket és interaktív táblákat egy uniós pályázatnak köszönhetően. Az önkormányzat több mint 360 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a beruházásra az intelligens iskola-programban. A fejlesztés július végéig megvalósul, így a gyerekek szeptembertől már az új eszközök segítségével tanulhatnak.

Intelligens iskolák

Interaktív tábla segítségével tanulnak a diákok földrajz órán ezen a korábbi felvételünkön. Sok iskolában már elérhetőek ezek az eszközök, most egy sikeres pályázatnak köszönhetően még több hasonló berendezéssel gazdagodnak az intézmények. 23 iskola kap közel 200 darab interaktív táblát, több mint 720 multimédiás számítógépet, továbbá notebookoket, szoftvereket és vezeték nélküli internet-csomagot. A tanárok képzésen tanulják meg az új berendezések használatát.

Dr. Kovács Péterné - igazgató, Derkovits-iskola
"Alapvetően az, hogy milyen sikere lesz, a pedagógusokon múlik, az órákra való felkészülésen, és azon a 45 percen, amit ezekkel fognak eltölteni, és ez nagy munkát jelent a pedagógusoknak."

A mai projektnyitó rendezvényen elhangzott: a gyerekek figyemét már nem lehet lekötni hagyományos oktatási módszerekkel, ezekkel a komputer-alapú eszközökkel színesebbé, érdekesebbé tehető a tanóra. Az önkormányzat több mint 360 millió forint támogatást nyert pályázaton a beruházásra, és további 28 millió forintot tett hozzá a kiegészítő munkák finanszírozására.

Lazáry Viktor - alpolgármester
"Úgy gondoltuk, hogy a fogadókörnyezet kialakítása, az informatikai hálózat fejlesztése, másrészt a bútorok beszerzése fontos ahhoz, hogy az egész beruházás egy komplett egészet képezzen."

Az eszközök beszerzésében és telepítésében alvállalkozóként egy szombathelyi informatikai cég is közreműködik. A tanulók már a szeptemberben induló tanévben használhatják az új gépeket.