Hírek

Interaktív táblák

2011. július 18., 15:01
További öt helyszínen tartották meg az intelligens iskola program nyitórendezvényét. A Nyitra Utcai ÁMK-ban, a Neumann, a Dési, a Hefele és a kereskedelmi iskolában is elkezdték felszerelni az új taneszközöket. Többek között interaktív táblák és számítógépek segítik a tanárok munkáját szeptembertől.

Interaktív táblák
"Itt lesz egy kis asztal, rajta a laptop. Ami a laptopon megjelenik, az lesz látható a táblán is."
Az új interaktív táblát mutatja a Neumann iskola igazgatója. Eddig két táblájuk volt, amelyek a nyelvoktatást segítették, most az intelligens iskola programban további 11-et szereltek fel a termekbe. Az elmúlt héten 15 pedagógusuk vett részt képzésen, és ismerkedett meg az új eszközben rejlő lehetőségekkel.
 "Mindenféle tantárgyhoz képanyagok, feladatok, rengeteg dolog jelenik meg, ami színes, ami mozog."
A fejlesztés keretében további 11 laptoppal és 41 PC-vel gazdagodott az iskola. Az újdonságoktól azt várják, hogy a tanórák színesebbek, a gyerekek pedig motiváltabbak lesznek. Egy másik, nyertes pályázat keretében több osztályban alkalmaznak modern eszközökre épülő oktatási módszereket, ami látható javulást eredményezett a tanulók teljesítményében.

Csapó Erzsébet - igazgató, Neumann János Általános Iskola
"Azt tapasztaltam, hogy az iskolaátlag egy tizeddel javult, a tantárgyi kitűnők száma pedig megduplázódott."

A Dési-iskolába közel 15 millió forint értékben érkezik 10 interaktív tábla és 23 multimédiás számítógép. A fejlesztésnek köszönhetően egy új szaktantermet tudnak kialakítani.

Kiss Péter - igazgató, Dési Huber István Általános Iskola

"Egy új informatikai szaktanterem van kialakulóban, a héten várjuk a gépeket, addig is megteremtettük a fogadókörnyezetet."

Az iskola digitális tananyag-csomagokat kap a történelem, a földrajz és a magyar oktatásához. Az új eszközöktől itt is hatékonyságot és eredményességet várnak.