MNB - 2
MNB

Hírek

IRIS projekt - Kohéziós politika és innovációs startégia az EU-ban

2012. május 03., 19:35

Az Európai Unió kohéziós politikájának várható alakulásáról és a tervezett innovációs startégiáról halhattak ma előadást az érdeklődők a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökségen. 2014 és 2020 között az unió az eddiginél is nagyobb összeggel támogatja majd a kis- és középvállalkzások innovatív feljesztési elképzeléseit.

IRIS projekt - Kohéziós politika és innovációs startégia az EU-ban

Az Európai Unióban most is kiemelt téma a kutatás-fejlesztés, a jövőben pedig még több forrás jut majd erre a célra. Kiemelt terület lesz a foglalkoztatás, a környezetvédelem és az innovatív vállalkozásfejlesztés.

Breznovits István - ügyvezető igazgató, regionális fejlesztési ügynökség
"A nyugat-dunántúli régió az elmúlt 10-20 évben nagyon nagy hátrányban volt az innovációs források, lehetőségek tekintetében. Ez egy kicsit változott: az egyetemi  központok, illetve a multinacionális vállalatokkal való kooperációk révén egyre több innovációs tartalom tud megjelenni."

Az unió 2014-től 2020-ig tartó tervezési időszakában a forráselosztás vidékre is fókuszál majd. Az elsődleges cél a kis- és középvállalkozások versenyképességének megerősítése, a támogatási összegek hatékony felhasználásának elősegítése lesz. Régiónkban elsőséget élveznek majd azok a jó gyakorlatok, melyek magyar-osztrák együttműködésben valósulnak meg. A Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség a csütörtöki wokshopot az IRIS projekt keretében valósította meg.