Hírek

Iskolafelújítás Bükön

2011. április 27., 15:48
Átadták a felújított Felsőbüki Nagy Pál Általános és Vendéglátóipari Szakiskolát Bükön. A Norvég Alap támogatásával újult meg az intézmény. Új tantermeket valamint gyakorlati helyeket alakítottak ki, korszerű eszközökkel szerelték fel az intézményt.
Iskolafelújítás Bükön

Angol órát tartanak a büki általános iskolában a 4. a. osztályosoknak. Ők már az egyik új tantermeben, új eszközökkel tanulhatnak.

Böcskör Katalin - angoltanár
"Tágas, kényelmes, világos, napsütéses tanteremben tanulhatunk. Digitális tábla és egyéb digitális eszközök segítik a munkánkat. Így kiscsoportban, hatékonyabban tudunk tanulni."

Egy emelet ráépítéssel és a tetőtér beépítésével 5 új tantermet alakítottak ki, többek között egy jól felszerelt informatika termet. A szakácsok és pncérek új tanétteremben illetve tankonyhán tölthetik el gyakorlatukat.

Németh Sándor - polgármester, Bük
"A szakácsok, pincérek korszerű körülmények között, magas szakmai színvonalon, jó műszaki feltételek mellett dolgozhatnak. Nem kell a konyhán dolgozniuk, a szakácsnők lába alatt, hanem külön, magas felszereltségű konyhán sajáttíthatják el a fortélyát a szakmájuknak."

A Norvég Alap, különböző pályázatok útján, az elmúlt 5 évben mintegy 34 milliárd forinttal segítette a hazai fejlesztéseket. A büki iskola 345 millió forintot támogatást nyert el.

Siri Ellen Sletner- norvég nagykövet
"A pályázatok lényege, hogy segítse a magyarországi elmaradtottabb területek felzárkóztatását. Ezzel nemcsak épületek, intézmények felújítását támogatjuk, hanem hozzájárulunk az emberek életszínvonalának növekedéséhez is."

A felújítással az épület teljes akadálymentesítése is megtörtént. A mozgáskorlátozottak mellett a hallás-és látássérültek is könnyebben tudnak közlekedni az épületben.