MNB - 2
MNB

Hírek

Ismét lehet sétarepülni és a tanfolyamok is újra elkezdődtek

2020. június 03., 13:34

A kormányrendelet alapján megint több ember tartózkodhat a fedélzeten, az egészségügyi előírások betartása mellett.

Ismét lehet sétarepülni és a tanfolyamok is újra elkezdődtek

Vlagyiszlav Galuzinyec - oktató
“Az egyéni védőfelszerelések alkalmazása ajánlott, bízunk benne, hogy azért ezeknek az elhagyása folyamatosan be fog következni. Illetve mindenki egyéni módon fogja használni ezt.”

Idén több a kezdő pilóta, így nagy segítséget jelent, hogy egy új géppel gyarapodott a Szombathelyi Repülőklub gépparkja. A lehetőségnek azok örülnek leginkább, akik már a veszélyhelyzet kihirdetése előtt megkezdték repülős óráikat. Bencsics Gergő vitorlás gép pilótája, most egy újabb típusra szeretne vezetői engedélyt szerezni.

Bencsics Gergő
“Az oktatást is befolyásolta ez a karantén helyzet. Erre nem igazán volt lehetőség, úgyhogy ez kitolódik majd az őszi időszakra, illetve a különböző vitorlázó oktatásokat sem lehetett ilyenkor elvégezni. Most tudtunk kezdeni igazából.”

A tanulókon kívül a sétarepülésre vágyókat is újra várják. A kijárási korlátozás megszűnése után a június 4-ei összetartozás ünnepe lesz az első program, mikor egyszerre több gép száll fel az égbe. Országszerte eddig 120 pilóta jelezte, hogy csatlakozik a programhoz.