
Tele vannak a Vásárcsarnok pultjai szezonális zöldségekkel és gyümölcsökkel, amelyek közül szívesen válogatnak a vásárlók.
Németh Ramón - termelő
“A spárgatököt, patiszon, cukkini, az uborkát elrakni salátának, burgonyát, paprikát a lecsónak, ezeket viszik igazából.”
Van már zsenge kukorica, ennek darabja 400 forint körül alakul. A frissen szedett uborka kilója 700, de az egy-két naposhoz már 250 forintért hozzá lehet jutni. A paradicsom 700, a paprika 500 és 800 forint között mozog. Utóbbit nem csak lecsónak veszik a vásárlók.
Buúsné Tóth Márta
“Megmosom a paprikákat, összevagdosom, tehát nem krikára mint a lecsót, hanem összevadgosom és akkor olajba beledobom. Nem teszek rá, mivel sütöm nem teszek rá fedőt, mert ugye az párolás,és akkor jól megsütöm, vigyázva azért, hogy el ne égjen az olajon, és akkor mire majdnem kész van, akkor 2-3 gerezd fokhagymát megpucolok és azt meg rávágom. Sót, és akkor ennyi, és ez a zalai étel ez nagyon finom.”
A jó étel titka a friss, zsenge hozzávaló, ezért választják a termelőket a szombathelyiek.
Strummer Jánosné
“A zöldáru olyan legyen, friss és ropogós.”
A magyar dinnye is megjelent már a standokon, ráadásul már olcsóbban is hozzá lehet jutni: kilója 300 forint körül alakul.




























