Hírek

Január elsejétől a város a fenntartója a Mesebolt Bábszínháznak is

2012. január 25., 23:50

Az intézmény ezévi költségvetése pontosan még nem ismert, és a tervek szerint hamarosan akár új épületbe is költözhet a társulat. A szakmai munka azonban változatlanul zajlik, a színészek most is gőzerővel próbálnak a vasárnapi premierre. Az idei programokról és feladatokról ma sajtótájékoztatót tartottak a bábszínházban.

Január elsejétől a város a fenntartója a Mesebolt Bábszínháznak is

Bárhol megtörténhetne mindaz, ami egy kis afrikai faluban. Idegen érkezik a közösségbe, és időbe telik, míg befogadják őt a többiek.

Nanga, a varázslónő meséjét állítja színpadra most a Mesebolt Bábszínház.

Rumi László – rendező

Márciusban a Tessék engem megmenteni, valamint a Gyáva kistigris című darabokat láthatja a közönség. A nyárra, szabadtérre tervezett Akárki című moralitásjáték pedig elsősorban felnőttekhez szól majd. Az elmúlt évben közel 300 alkalommal játszott a társulat Szombathelyen és vidéken, összesen 35 000 néző előtt. A Mesebolt Bábszínház négy előadását is ajánlja az oktatási és közművelődési intézményeknek az a kiadvány, amely a legértékesebb magyar nyelvű színházi produkciókat gyűjti össze. A bábszínház tavaly mintegy 95 millió forintból gazdálkodott, melyből 17 milliót fele-fele arányban a megye és a város biztosított, a fennmaradó rész saját bevételeikből, pályázati forrásokból és a központi költségvetés keretösszegéből áll. Az idei városi költségvetés még nem ismert, de az már tudaható, hogy - a szakmai munka elismeréseként is - a korábbinál több lesz az állami támogatás.

Kovács Géza – igazgató, Mesebolt Bábszínház  

A közeljövőben önálló épülethez is juthat a bábszínház. A tervek szerint a Kisfaludy Sándor utcai volt kultúrházba költözhetnek. Erről még folynak az egyeztetések.