Hírek

Játékos vetélkedőt tartottak a Sportligetben az idősek

2021. szeptember 10., 16:10

A Vas megyei nyugdíjas klubok tagjai vehettek részt a programon, amelynek keretében nyolc sportpályán mutatták meg tudásukat a nyugdíjasok. A versengésen mintegy hetvenen vettek részt.

 

Játékos vetélkedőt tartottak a Sportligetben az idősek

“Ez nagyon jó, 16!”

Ez volt az egyik legnépszerűbb pálya a Sportligetben azon a rendezvényen, amelyen a megyei nyugdíjas klubok tagjai vehettek részt.  A dartsban a hölgyek az ügyesebbek - mondta el a játékvezető.

Fehér Csaba - állomásvezető, egyesületi tag - Aranykorúak SE
“Rendkívül izgalmas, fejleszti az idegrendszert, megfigyeltem ,hogy akik kapkodva dobálnak, szólni kell, hogy a légzésére figyeljen oda, a tudatos légzést óriási mértékben, a testtartást, hát tulajdonképpen egy rendkívül koncentrált cselekvés sorozatot kell itt bemutatni.”

A harminc vasi klubból összesen mintegy hetvenen érkeztek a játékos sportvetélkedőre. Egyebek mellett Vépről, Szentgotthárdról, Kőszegről is utaztak ide résztvevők.

Dancs István - tiszteletbeli elnök - Vas Megye és Szombathely MJV Nyugdíjas Szövetsége
“Nyolc olyan hely van, ahol kipróbálhatják magukat, ebben van tenisztől kezdve minden olyan dolog, ami érdekes: kosárra dobás, célba dobás medicinlabdával, aztán darts-cal, és elosztottuk a társaságot, és elosztottuk a társaságot, és úgy tűnik, hogy mennek köbe forgószínpad szerűen.”

Sikerélményekben gazdag napjuk volt a résztvevőknek. Itt kézilabda kapura kell pattintani a labdát.

“Ötből öt! Gratulálok!”

A Sportligetben játékvezetőként az Aranykorúak SE tagjai irányították a versenyzőket. A vendégek egy része nehéznek érezte a pályát - mondták el a szervezők.

Dömötör István - elnökségi tag - Aranykorúak SE
“Időskorban is a versenyszellem benne van az emberekben, tehát tét nélkül - lehet magányosan futni, lehet különböző dolgokat - de amikor csapatban, egy tömeges versenyen, hogy én azért is megcsinálom, hát ez, ez a fő célja ennek a rendezvényünknek!”

A főszervező Aranykorúak SE tagjai egyébként hetente találkoznak egymással: többnyire tekében, sakkban versenyeznek egymással - most azonban kihasználták a szabad tér által nyújtott előnyöket a szép őszi időben.