Hírek

Javában zajlik a farsangi készülődés az óvodákban, iskolákban és az AGORA Kézműves Kuckójában is

2024. február 08., 19:58

Javában zajlik a farsangi készülődés az óvodákban, iskolákban és az AGORA Kézműves Kuckója is programokkal várja a gyerekeket. Csütörtökön különleges csavart fánkot készítettek.

Javában zajlik a farsangi készülődés az óvodákban, iskolákban és az AGORA Kézműves Kuckójában is

Vízkereszttel elkezdődött a farsang időszaka, ami idén február 14-ig tart. 240201kezmuveskucko_agora Az AGORA Kézműves Kuckójában minden évben kreatív programokkal várják a gyerekeket, ezúttal kreatív fejdíszeket, csörgősipkát és busóálarcot készíthettek. 3:18 A maszkabálok szezonjának jellegzetes finomsága a farsangi fánk. Egy különleges változatát süthették meg közösen a Szivárvány Óvoda kis ovisai ma délelőtt.

Geosits Judit - Kulturális szervező, Agora

Csavart fánkot, oszkói hölgyektől tanultam néhány évvel ezelőtt. A recept az Horváth Ilona receptje, egy nagyon jól bevált tészta. Kell hozzá fél kg liszt, 5 dkg porcukor, 5 dkg olvasztott margarin, 2 tojássárgája, 2 dkg élesztő.

A tésztát vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal és sütőrummal ízesítik. Bár a recept hagyományos, a forma nem. A tésztát fatiplire csavarják fel, így érdekes küllemet kap az édesség - hasonló lesz a kürtőskalácshoz. Amíg sült a csavart finomság, a gyerekek kreatív elfoglaltságot kaptak. A sütemény összetevőit a szervezők papírra nyomtatták, ezeket lehetett kiszínezni.

“Két alapanyag kimaradt, most akkor ez a rejtvény, hogy kitaláljátok, hogy melyik alapanyag maradt ki.”

A kisült fánkra a végén porcukrot szórtak.