MNB - 2
MNB

Hírek

Javában zajlik Portugáliában a Gyorsasági Görkorcsolya Európa-bajnokság

2021. július 21., 15:41

Két versenyző és egy szakedző képviseli a szombathelyi színeket. Mercs Abigél és Sipos János kiváló szerepléssel eddig egy tizedik és egy tizenkettedik helyet szerezett a vasárnapig tartó kontinensviadalon.

 

Javában zajlik Portugáliában a Gyorsasági Görkorcsolya Európa-bajnokság

Hosszú várakozás után kapott zöld jelzést a 2021. évi Gyorsasági Görkorcsolya Európa-bajnokság, amely kiemelten fontos a honi sportbarátok számára is. Ráadásul a tíz fős magyar delegációból hárman a Szombathelyi Sportiskola valamint a Savaria Speedskating Team színeit képviselik. Mercs Abigél és Sipos János versenyzőként bizonyít a július 18. és 25. között Portugáliában megrendezett kontinensivadalon, míg Tóth Attila szakedzőként segíti a magyar csapat munkáját. A vasi görkorcsolyázók már a múlt hét végén megérkeztek Canelas-ba, ahol először a várossal, majd a pályával ismerkedtek meg. Hétfőtől kezdődött meg a küzdelem és az első futamok után felkészítőjük nagyon elégedetten nyilatkozott a tanítványai produkciójáról.

Tóth Attila - edző, Szombathelyi Sportiskola/Savaria Speedskating Team
Tulajdonképpen három részre oszthatjuk az Európa-bajnokságot, van egy pályaverseny, ami most hétfőtől kezdődött, illetve lesz majd egy utcai verseny, aztán a vasárnapi nap folyamán zárul az Európa-bajnokság egy maratonnal. A maratonon csak Abigél vehet részt a szombathelyiek közül, Janóka kisebb korosztályban versenyez, ezért Ő még nem indulhat. Janóka 200 méteren indult, ahol az első futmanként döntőbe is sikerült kerülnie. A saját idejét a döntőben már nem tudta megjavítani, így a 200 méteres távon a 12. helyen végzett, ami nagyon szép eredmény. Tekintettel arra, hogy első Európa-bajnokságán vett részt. Abigél este versenyzett, állt rajthoz a 10 000 méteres ponteliminációban. Abigél nagyon szépen versenyzett ezen a futamon kilencedik helyen ért célba, azonban a célegyenesben történt szabálytalankodása miatt, megfordították a sorrendet, s így a tizedik helyen végzett.

A szombathelyi különítmény számára minden napra jut egy-egy verseny, összesen hét számban bizonyíthatnak a portugáliai kontinensviadalon. A zárónapon Mercs Abigél egyedül képviseli majd a vasi színeket, akkor maratoni számban áll rajtvonalhoz.