Hírek

Javult a technikumi rangsorban szereplő oktatási intézmények átlagos teljesítménye

2024. január 09., 19:56

Javult a technikumi rangsorban szereplő oktatási intézmények átlagos teljesítménye az egy évvel korábbi lista összesített átlagához képest. A szombathelyi szakiskolák kifejezetten jól szerepeltek - a Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum ötödik lett az országos listán.

Javult a technikumi rangsorban szereplő oktatási intézmények átlagos teljesítménye

Elkészült a 2024-es Technikumi Rangsor TOP 100-as országos listája. A Horváth Boldizsár szakiskola érte el a legelőkelőbb helyezést a szombathelyi intézmények közül: a rangsor ötödik helyén szerepel.

Sági József - igazgató, Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum

“Ez egy folyamatos mérés, amit most ötödik helyezéssel jutalmaztak… Hát egy fokmérője annak a minőségi munkának, ami nálunk folyik, de hangsúlyozni kell, hogy azért itt a kilencedikeseket is mérték - tehát a bejövő diákjainkat -, valamint az érettségizőket is mérték, és ez adja ki - meg sok más mutató adja ki - ezt az országosan nagyon szép eredményt.”

A Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal, valamint az Oktatási Hivatal közhiteles adatai alapján készült listát a tanulók bemeneti és képzési kimeneti összteljesítménye, az oktatói létszám, illetve a digitális ellátottság figyelembevételével állították össze. A Horváth Boldizsár iskola előkelő pozíciója az országos listán nem újkeletű - tavaly harmadik helyen állt az intézmény.

Sági József - igazgató, Horváth Boldizsár Közgazdasági és Informatikai Technikum

“Nemcsak a magam nevében beszélek, hanem az egész kollektíva nevében beszélek, amikor azt mondom, hogy ez nem egyetlen év munkájának az eredménye, hanem hosszú évek tartós, kifejezetten építkező munkájának a végterméke.”

A szombathelyi technikumok összességében jó teljesítményt nyújtottak - még további három intézmény került fel a TOP 100-as listára. A Gépipari és Informatikai Technikum 13., a Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum 52., a Savaria Technikum 59. a rangsorban.