Hírek

Jelentősen nőtt a Savaria Egyetemi Központ képzéseire jelentkezők száma

2018. április 13., 15:51

Ezernél is  többen jelölték meg első helyen a szombathelyi szakok egyikét, mint egy évvel korábban. Ez hatszorosan meghaladja az országos átlagot.

Jelentősen nőtt a Savaria Egyetemi Központ képzéseire jelentkezők száma

Hatalmas és átütő sikernek értékelte az idei általános felsőoktatási felvételi eljárást Szombathelyen a Savaria Egyetemi központ rektorhelyettese. A közel 2 százalékos országos, és a 8 százalékos ELTE -átlagnál magasabb, több mint 11 százalékos emelkedés rajzolódik ki az első helyes jelentkezések vonatkozásában a napokban publikált adatokból. Köszönhető annak, hogy már teljesen az Eötvös Lóránt Tudomány Egyetem berkein belül működik a szombathelyi egyetem, másrészt új szakokat, szakpárokat hirdettek meg.

Németh István - koordinációs rektorhelyettes, Savaria Egyetemi Központ
„Egy letisztult szakstruktúrát tudunk mondani, ahol a hallgatóknak világos üzenetet küldtünk, azon a négy póluson, amit már megfogalmaztunk: ez a pedagógusképzés, a gazdaságtudományi, a sporttudományi, az egészségfejlesztés és műszaki képzések. Illetve egy új, fiatalos kampánya, amely a közösségi médiákra alapult”

A pedagógusképzés évek óta a szombathelyi felsőoktatás húzóterülete, a jelentkezők 40 százaléka ezt választotta. Továbbra is népszerű a gazdálkodási és menedzsment szak, a kereskedelem és marketing, valamint a sport- és rekreációszervezés. Az elmúlt két év csökkenése után újra kiemelkedően magas a gépészmérnöki alapszakra jelentkezők száma.

Németh Péter – tanulmányihivatal-vezető, Savaria Egyetemi Központ
„A gépészmérnök alapképzésünk a legtöbb első helyes jelentkezésünket produkálta a szakok sorában. Továbbá örömteli és fontos dolog, hogy a gépészmérnökképzésben angol nyelven is fogunk szeptembertől hallgatókat felvenni, erre is közel széz fős első helyes jelentkezésről tudunk már”

A felvételi vizsgákat május-júliusban tartják, hiánypótlásra és egyszeri sorrendmódosításra július 11-ig van lehetőség. A felvételi ponthatárokat július 25-én hirdetik ki.