Hírek

Jubilált a Savaria Táncverseny

2015. november 30., 19:36

Fél évszázados jubileumát ünnepelte a hétvégén a Savaria Nemzetközi Táncverseny, melyre idén is csaknem 50 páros nevezett. Latin-amerikai táncokban nem jutott a legjobb 12 közé magyar páros, de standardben sikerült a hazai kettősnek kivívnia a győzelmet.

Jubilált a Savaria Táncverseny

A 61-es rajtszámot viselő magyar páros sikerével zárult, a jubileumi Savaria Nemzetközi Táncverseny a hétvégén, melyet 1966 óta minden évben megrendeznek a vasi megyeszékhelyen.

Parais István
“Kezdetektől fogva a helyszínéül szolgál - talán 2 alkalom kivételével - és ahogy a Sportház megújult most idén október 3-án volt a nyitó gálánk, megígértük, hogy tavaly táncgálával zárunk, és természetesen táncgálával nyitunk - Erre kiváló alkalom az 50. Savaria Nemzetközi Táncverseny”

Az esti elődöntők előtt Puskás Tivadar polgármester is megköszönte mindazok munkáját, akik az elmúlt fél évszázad alatt hozzájárultak a rendezvény sikeréhez. (Vágókép: 0:55, és 01:08)

Az érdeklődés pedig töretlen, hiszen ezúttai is teltház előtt, folyamatos vastapssal jutalmazta a közönség a táncosok produkcióit. A kimagasló tehetségeket felvonultató mezőnyben a latin-amerikai táncokban csak délután lépett parkettre magyar páros. Az aranyérem az oroszok nyakába került. (18-as rajtszámú)

Sági István elnök, Magyar Táncsport Szakszövetség
“A magyar párok sajnos csak a 24-be kerültek be, és a 12-be már nem jutottak be, és a magyar párok is nagyon jó párok, úgyhogy ez az erőssége a versenynek. Szombathelyre mindig kiemelt nemzetközi versenyeket sikerül a rendezőknek elcsábítani, illetve a Magyar Táncsport Szakszövetségnek pedig ezt erősíteni.”

A házigazda Savaria Táncsport Egyesület több alkalommal is parkettre lépett a nap folyamán, szusszanásnyi időt hagyva a táncosoknak egy-egy forduló között.

A Burlesque című produkcióval decemberben a bécsi világbajnokságon szerepelnek majd a szombathelyi táncosok. A nap folyamán a legnagyobb sikert a Kránicz József-Dobó Erika kettős aratta minden alkalommal, akik végül a dobogó legfelső fokára állhattak fel a WDSF Senior III. Open Standard kategóriában.