MNB - 2
MNB

Hírek

Jubileumi, 25. alkalommal rendezték meg Szombathelyen a Tavaszi Csótó Csúcsfutást

2013. május 15., 20:06

A verseny iránt  ezúttal is óriási volt az érdeklődés, a különböző távokat több mint félezren teljesítették.

Jubileumi, 25. alkalommal rendezték meg Szombathelyen a Tavaszi Csótó Csúcsfutást

Kellemes napos időben, rengeteg résztvevővel tartották meg a 25. Tavaszi Csótó Csúcsfutást. Szinte valamennyi szombathelyi óvoda és iskola képviseltette magát a nagy hagyományokra visszatekintő megmérettetésen. Az egész délutánt betöltő program a szokásoknak megfelelően remek hangulatban zajlott le.  

Kívés István szervező
“Abszolút elégedett vagyok. Vállaljuk  azokat a nehézségeket, amik ezzel járnak. Ez kívülről kicsit káosznak tűnik, de ezzel mi nem törődünk, mert mindenki tudja a dolgát. A gerekek futnak, versenyeznek, mi díjakat osztunk ki. Nyilván amikor ilyen sok a gyermek, ahhoz rengeteg szülő jár. Elkapkodják a gyerekeket, viszik őket, ölelik, puszilják.”

A legnépesebb mezőny ezúttal is az óvodások és a kisiskolások versenyein indult. Volt olyan korcsoport, amelyben két futamot is rendezni kellett, mert olyan sok volt a résztvevő.

Czeczeli Bende versenyző, Aréna Óvoda
“Úgy nyertem, hogy a 10. helyen voltam, aztán beelőztem egy csomó embert és feljöttem másodiknak, aztán megelőztem az elsőt és nyertem.”

Akadt olyan kisgyeremek is, aki már harmadszor diadalmaskodott az ovisok versenyében.

Bonchis Olivér versenyző, Mocorgó Óvoda
“Annak köszönhetem ezt, hogy járok focizni és nagyon jó futó vagyok és többször voltam itt.”

A verseny végén a győztesek, helyezettek okleveleket, érmeket vehettek át, így pedig nem csoda, hogy a 25. Tavaszi Csótó Csúcsfutást komoly  sikert aratott. Fényesen bizonyította, hogy Szombathelyen óriási az igény a tömegsportrendezvényekre.