Hírek

Kálmán László 21 szezon után befejezi aktív kosaras pályafutását

2013. június 27., 18:09

A SZOVA-Trend Optika KC 78-szoros válogatott játékosa klubmenedzserként tevénykedik majd a továbbiakban a vasi sárga-feketéknél.

Kálmán László 21 szezon után befejezi aktív kosaras pályafutását

Gráczer György ügyvezető egy határozottan  váratlan  bejelentéssel kezdte a klub sajtótéjékoztatóját. A SZOVA-Trend Optika KC első embere arról tájékoztatta a média munkatársait, hogy Kálmán László 21 szezon után befejezi az aktív kosárlabdázást és klubmenedzserként tevékenykedik a továbbiakban.

Gráczer György ügyvezető, SZOVA-Trend Optika KC
“A klubmenedzseri pozíció tulajdonképpen az ügyvezető első számú helyettese. Távollétében ő helyettesíti, ő vezeti a klubot. Szervezési feladatokat fog ellátni, koordinálni.”

Kálmán Lászlónak volt ajánlata a Körmend és a Jászberény csapatától is a 2013-2014-es szezonra. A 78-szoros válogatott irányító azonban úgy döntött, hogy marad Szombathelyen és a sárga-fekete egylet alkalmazottjaként tevékenykedik a továbbiakban is.

Kálmán László csapatkapitány, SZOVA-Trend Optika KC
“Nem szerettem volna Szombathelyről elmenni és ezt a lehetőséget meg akartam próbálni, hogy a klub második embere leszek. Meglátom, hogy ebben a feladatkörben megtalálom-e a számításaimat és mennyire fogom ezt a feladatot élvezni.”

A sajtótájékoztatón Gráczer György ügyvezető bejelentette, hogy két újabb játékossal bővült a klub játékoskerete. Az irányító szlovén Boban Tomics a Rogasca, míg a center Szabó Miklós a Szolnok csapatából érkezik a vasiakhoz.

Szabó Miklós kosárlabdázó, SZOVA-Trend Optika KC
“Szolnokról azért távozom, mert a párommal  ikergyermekeket várunk. Szolnokon nagyon sok a meccs és az utazás, ezt pedig nem akartam bevállalni a családdal. A Szombathely mellett azt döntött, hogy Gráczer György már nagyon régóta hívott, hogy jöjjek ide és most úgy alakult, hogy végre sikerült idejönnöm és remélem, hogy egy jó szezonunk lesz.”

A tervek szerint a két új szerzemény  majd az őszi edzőmeccseken mutatkozik be a szombathelyi csapatban, Kálmán Lászlónak pedig az önkormányzat szervez szeptemberben egy búcsúmérkőzést.