Hírek

Karácsonyi ajándékcsomagokat kaptak a Családok Átmeneti Otthonának lakói

2023. december 21., 12:11

Karácsonyi ajándékcsomagokat kaptak a Családok Átmeneti Otthonának lakói a Vas Vármegyei Civil Szolgáltató Központ Adventi Civil Börze elnevezésű adománygyűjtő akciójában. A Paragvári utca 86-os szám alatt működő otthonban olyan nehéz helyzetű családok élnek, amelyeknek nincs lehetősége ajándékot vásárolni szeretteiknek.

Karácsonyi ajándékcsomagokat kaptak a Családok Átmeneti Otthonának lakói

Tisztálkodószerek, édességek, társasjátékok, plüss állatok tornyosultak a Családok Átmeneti Otthonának irodájában, hogy a Pálos Károly Központ által fenntartott intézmény lakói karácsonyi ajándékot kapjanak az ünnepek előtt.

Az adománygyűjtő akciót a Vasi Civil Közösségi Szolgáltató Központ szervezte.

Gorza Norbert - szakmai vezető, Vas Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ

“Három és fél héten keresztül vártuk az adományokat, november végétől egészen a mai napig. Már az adománygyűjtés első napjaiban számos magánszemély, fort-profit szereplő, köznevelési intézmény és civil szervezet csatlakozott az adománygyűjtő akciónkhoz és elhozta hozzánk a felajánlásait, amit a mai napon átadunk az intézményben lakók számára.”

A Paragvári utcai otthonban most körülbelül negyvenen laknak, mindenki nagyon örült az ajándékoknak.

Kiss Beatrix

“2021 július óta lakunk a családi átmeneti otthonában, kislányommal - két és fél éves, …-nak hívják - … hát, az ajándékoknak nagyon örülünk… mindenki, főleg így karácsony előtt”

Az otthon karácsonyfájánál rövid mesét hallhattak a gyerekek, majd kiosztották a személyre szabottan összeállított meglepetés-csomagokat.