Hírek

Karate edzés

2010. november 22., 09:28
8 danos karate mester  látogatott el Szombathelyre, hogy két edzést vezényeljen.A tréningre Ausztriából és a szomszédos megyékből is érkeztek karatékák.
Karate edzés


Csaknem százötvenen vettek részt azon a két edzésen, amelyet Norio Kawasoe 8 danos karate mester tartott Szombathelyen a Dési Huber Általános Iskola tornatermében. Szombathelyen a 90-es évek elején járt utoljára japán karatemester Szombatthelyen. Az edzőtábort a Maraton karate klub szervezte. Az osztrák nemzeti szövetség élén álló mester olyan fogásokat mutatott be, amelyeket ritkán látni itthon. Az alapok persze ismertek, mondják a résztvevők, ám a mozdulatok végrehajtásának részletei mutatják igazán, hogy mi a különbség a mester és tanítványai között.

Norio Kawasoe - elnök, Shotokan Karatedo IAF
"Japán és Európa között nem olyan nagy a különbség, viszont a kutúrák különbözőségéből adódóan a karate más. Van ugyanis jó és igazi, eredeti karate, ez nem ugyanez, ám ez nem jelenti azt, hogy az itteniek nem ügyesek. Japánban ez népisport."

A tréningre Ausztriából és a szomszédos megyékből is érkeztek karatékák.
A mester szerint jól sikerült az edzés a szombathelyi versenyzők technikája és hozzáállása pedig különösen tetszett a 8 danos mesternek. A tervek szerint az Ausztriában élő Norio évente ellátogat majd Szombathelyre.