Hírek

Karitatív gálaest - Szegény családok javára gyűjt a máltai szeretetszolgálat helyi csoportja

2021. október 18., 22:07

Jubileumi jótékonysági estet tartott a 30. születésnapját ünneplő Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Csoportja pénteken az MMIK-ban. Színvonalas műsorral köszöntötték önkénteseiket és támogatóikat.

 

Karitatív gálaest - Szegény családok javára gyűjt a máltai szeretetszolgálat helyi csoportja

2003 óta minden évben megrendezi jótékonysági estjét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Csoportja. Ezúttal Nemény András polgármester volt a díszvendég. Minden évben más karitatív célja van az estnek, hol egy személyt, hol egy csoportot segítenek.

Asbóth Mária csoportvezető, Magyar Máltai Szeretetszolgálat
,,Eddig gyűjtöttünk mindig határon túli gyermekeknek, fogyatékosoknak, vörös iszap károsultaknak . Idén mivel jubileumi est, és 30 éve vagyunk a pályán , ezért gondoltuk, hogy most a házi szegényeinkenk gyűjtünk vagy a rászorulóknak akár gyógyszerköltség, akár tartós élelmiszer”

Az egyesületnek 35 bejegyzett önkéntese van, a gálaesten szinte mindegyikőjük részt vett. Különböző korosztályok szerint szerveződnek, a szolgálat életében a kezdetektől fogva kiemelt szerepük van, ők a szervezet identitásának stabil alapja.

Molnár Gábor, ifjúsági csoport vezetője
,,Én. kb. 20 éve segítem a szeretetszolgálat munkáját , mint az ifjúsági, akkor ifjúsági csoport vezetője. Igazából a feladatunk a mozgássérültek segítése, ez lenne a profilunk, és hogy nekik programok szervzése. Tehát, hogy adventi programok, kirándulások”

Zenés-táncos produkciók töltötték meg az MMIK színháztermét.

Prikazovics Ferenc, az est örökös házigazdája
,,Az is különbség még az elmúlt évekhez képest , hogy korábban nagyon sok amatőr előadó lépett fel a gálaesten, olyanok is, akik először léptek színpadra , először álltak nagyközönség elé . Ma pedig a város elismert művészei lesznek majd a fellépők a gálaesten”

A deutschlandsbergi buszkatasztrófa túlélője, Cserkuti Gábor vakon gondorkázott tanára, Orosz Sándor társaságában, aki azóta hetente látogatja diákját. Az Ungaresca táncegyüttes mellett Szerémi Zoltán és Németh Judit színművészek is felléptek. Fagotton Ferencsik László játszott, Kiss Márton pedig zongorajátékával kápráztatta el a nézőket. Az eseményen Balázsy Péter megyei jegyző átadta a Vas Megyei Közgyűlés elnökének elismerő oklevelét a szervezet 30 éves jubileuma alkalmából.