MNB
MNB - 2

Hírek

Katolikus Kultúra Napjai

2013. október 09., 17:25

Az egyházi és  városi  intézmények több kulturális és ismeretterjesztő programot is szerveznének közösen a jövőben - hangzott el a Magyar Katolikus Kultúra Napjainak ünnepélyes megnyitóján. A rendezvények célja a közösségteremtés, ennek jegyében szombaton  családi napot is tartanak a Romkertben.

Katolikus Kultúra Napjai

A székesegyházi Werner Kórus előadásával kezdődött idén a Magyar Katolikus Kultúra Napjainak ünnepélyes megnyitója.A rendezvény ezúttal  a 70 éves Járdányi Paulovics István Romkertet is ünnepli. Itt található Magyarország  leghosszabb, összefüggő mozaikja, most ez is külön figyelmet kap.

Csapláros Andrea - múzeumigazgató, Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum
“A múzeumból a Dorffmeister-képeken látható kövek vannak, római kövek és ezeket a köveket ide áthozzák a Sala Terrena-ba. Tehát az emberek a Dorffmeister festményeket láthatják, a festményen a követ, az eredeti pedig ott lenne alatta, úgyhogy szeretném, ha ez a projekt sikerülne a tavasz folyamán.”

Ezt az együttműködést a jövőben is folytatnák a megye egyházi és világi vezetői.

Veres András - megyés püspök
“Számunkra, akik elhatározták ennek a rendezvénysorozatnak az elindítását, az volt a legfőbb célkitűzés, hogy megmutassuk az egész társadalomnak a katolikus egyház folyamatos jelenlétét a kultúra világában és itt nem szeretnék egyetlen területet sem tudatosan kiemelni, hanem egyetemes kultúráról szeretnék szólni.”

A közös programok célja a közösségteremtés, a meglévő kapcsolatok erősítése-hangzott el az ünnepélyes megnyitón.

Puskás Tivadar - polgármester
“Köszönöm szépen azt, hogy 5 évvel ezelőtt a Püspöki Konferencia létrehívta a Magyar Katolikus Kultúra Napjait, köszönöm szépen, mert így hivatalosan, intézményesen büszkék lehetünk arra, hogy magyarok vagyunk, büszkék lehetünk arra, hogy magyar kultúránk van.”

A héten több program is lesz,  szombaton például családi napon vehetnek részt az érdeklődők a Romkertben.