Hírek

Kátyúzást végez a SZOVA a város útjain

2024. február 06., 16:49

Kátyúzást végez a SZOVA a város útjain. A téli időjárás, a csapadék és a fagy megviselte a burkolatot, több helyen keletkeztek újabb gödrök, repedések. A munkát az önkormányzat rendeli meg lakossági és képviselői jelzések alapján. Egyszerre 3-4 brigád dolgozik az úthibák javításán.

Kátyúzást végez a SZOVA a város útjain

A csapadékos tél és a fagyos január nem tett jót a város úthálózatának: új burkolathibák, gödrök keletkeztek, a már meglévők mélyültek, szélesedtek. A karbantartás a SZOVA feladata: a téli útjavítási munkákat már tavaly év végén elkezdte a cég, és ezekben a hetekben is folytatják.

Kovács Cecília - vezérigazgató, SZOVA NZrt.

"A kátyú a hőmérséklet-ingadozás, a csapadék, olvadás és a fagy hatására alakul ki, a feladatokat hidegaszfalttal és antigorittal oldjuk meg. A város jelentős részén már túlhaladtunk."

Ma délelőtt a Borostyánkő Áruház mögötti parkolóban dolgoztak a szakemberek. A burkolat széles repedéseit előbb kitisztították, majd hideg aszfalttal feltöltötték és ledöngölték.

A teljes körű tömörítést majd a gépkocsik végzik el. Városszerte három brigád dolgozik egy időben, ütemterv szerint, most az időjárás is kedvez a munkának. A kátyúzást az önkormányzat rendeli meg lakossági bejelentések és a körzetes képviselők jelzései alapján. Többek közt a Markusovszky utca, Körmendi út, Csaba utca, Kárpáti Kelemen utca, a Minerva és a Stromfeld-lakótelep kátyúzása már megtörtént.

Kovács Cecília - vezérigazgató, SZOVA NZrt.

"Nyilván még el vagyunk maradva pár résszel, Petőfi-telep, Hajdú utca, Kassák Lajos utcai parkoló, Jászai Mari utcai szolgáltatóház mögötti rész, de ezeket a jövő héten be fogjuk fejezni."

A lakossági bejelentéseket telefonon és emailben is meg lehet tenni. A kátyúvonal elérhetősége tavaly változott, az önkormányzat a képernyőn látható számokon és emailben is fogadja az észrevételeket.