MNB
MNB - 2

Hírek

Kék futás és családi nap

2022. május 16., 18:35

Kék futás és családi nap címmel rendezte meg a PontMás Vas megyei Autista Gyermekekért Alapítvány az autizmus világnapjához kötődő programot. Az eredetileg április 9-re tervezték az eseményt, de az időjárás miatt most szombaton tartották meg. A rendezvény ideje alatt térítésmentes szűrések és családi programok várták az érdeklődőket.

 

Kék futás és családi nap

Még néhány karlendítés közös bemelegítésként és a Skanzenből elrajtolt a Kék futás. Harmadszor rendezték meg az eseményt, amely az autizmussal élőkre és családjaikra, ezzel együtt a mozgás szeretetére hívja fel a figyelmet.

Pohánka Edit - kuratóriumi elnök, PontMás Vas Megyei Autista Gyermekekért Alapítvány
,, A célunk, hogy az autizmussal élőkre hívjuk fel a figyelmet. Őrájuk és a családjaikra , ez egy fontos momentuma és apropója az eseménynek. ezt összeköttük a futás élményével .,,

Számos szervezet csatlakozott a PontMás Alapítványhoz pl. a  Vöröskereszt, az Egészségfejlesztési Iroda is. Egészségügyi szűréseken lehetett részt venni, és interaktív szemléletformáló játékok is rendelkezésre álltak. A Szombathelyi Futóklub a kezdetek óta partner a szervezésben.  

Pátkai Attila , elnök-Szombathelyi Futóklub
,, Nagyon szívesen beálltunk a kezdeményezésbe, mert számunkra is fontos, hogy kiálljunk olyan társadalmi dolgok vagy problémák mellett , amivel segíthetünk a saját kiállásunkkal is, és így az idei évben is amikor Edit megkeresett minket, hogy segítenénk-e a rendezvény lebonyolításában és szervezésében , akkor egyből csatlakoztunk ehhez.,,

Díjakat nem osztottak és konkrét távot sem határoztak meg. Mindenki a saját tempójában futhatott a  Csónakázó tó körül annyit, amennyit akart. A városvezetés is fontosnak tartotta az eseményt, László Győző alpolgármester, Bokányi Adrienn tanácsnok, Tóth Kálmán, a Városstratégiai, Idegenforgalmi és Sport Bizottság elnöke, valamint Nemény András polgármester magánszemélyként vett részt a Kék Futáson.

Nemény András, polgármester
,,Mi így vagyunk együtt Szombathely , és ezt szeretnénk minden módon megmutatni.Ez egy nagyon jó formája, ez a Kék Futás . Kicsit sport is, kicsit szórakozás is és egyben felhívja a figyelmet arra, hogy vannak a városban érintettek, jelen esetben az autizmussal érintettek  és van egy csomó megérintett , aki meg szeretne bármilyen módon segíteni  , ennek az egyik legszebb módja ez a mai nap.,,

A rendezvény ideje alatt 4 sátorban és pajtában várták kézműveskedéssel, szűrésekkel és tanácsadással a Kék Futásra és Családi napra érkezőket.