MNB
MNB - 2

Hírek

Kertbarát ovisok

2011. május 27., 14:16
Kertészkedéssel, játékkal, a növények megismerésével, gondozásával töltötték az időt a Losonc utcai óvodások. Az intézmény egyik fő céljaként azt tűzte ki, hogy a gyerekeket a külső világ tevékenyen megismerésére, a természet szeretetére, óvására neveljék. A Parkerdei Kertbarát Egyesület és egy szülő közreműködésével a kicsik már másodszor töltötték el napjukat az egyik parkerdei kertben.
Kertbarát ovisok

Nagy Sándor kertje még 2009-ben nyerte el a Pakerdei Kertbarátok Egyesületének fődíját. Akkor hívta fel magára éppen ez a kert az óvoda figyelmét, hiszen Sándor gyermeke is ebbe az intézménybe jár. Már másodszor töltötték itt a nevelési időt a kicsik.
Az óvodások kis műsorral is kedveskedtek a vendéglátójuknak, majd folytatódott az önfeledt játék. A gyerekek jól érezték magukat a szabadban.


Kopácsi Panna
"Ettünk, focitunk."


Molnár Julcsi
"Kertészkedtünk és nagyon sokat ettünk."


Csikós Eszter
"Szoktunk kint az udvaron játszani, biciklizni. Nekünk van egy nagy trambulinunk ott is szoktunk játszani, nagyon szeretek a friss levegőn lenni."


Nagy Dominik
"Mert nagyon jó a kert."
 
A gyerekek a játékon és a kertészkedésen túl megismerkedhettek Dominik hörcsögeivel is. Az ovisok nem csak most töltötték szabad levegőn a napjukat, sokszor mennek kirándulni. Ez is szükséges ahhoz, hogy a környzet védelmére neveljék őket.

Pöröntőné Szőke Márta óvodapedagógus, Loson Utcai Óvoda
"Jobban ragaszkodnak a virágokhoz, a fák gondozásához, a fűnyírást is megismerik, mert nagyon laknak kertes házban, és ha gyerekkorban megtanulják azt, hogy védjék, óvják a természetet. Az a véleményünk, hogy azt felnőtt korban is tovább fogják vinni."
 
A gyerekek közül sokan otthon is szelektíven gyűjtik a szemetet, erre nevelik őket az óvodáb