Hírek

Készülődnek a végzős középiskolások, a szalagavatók utáni bálok elmaradnak

2022. január 12., 23:44

Már javában próbálnak a végzős középiskolások a szalagavatóra, az osztályok táncprodukciókkal készülnek a nagy napra. A sportház tíz ünnepségnek ad helyet, szigorú járványügyi előírások mellett: a belépés védettségi igazolványhoz kötött, és a táncmulatság elmarad.

 

Készülődnek a végzős középiskolások, a szalagavatók utáni bálok elmaradnak

Nemsokára kicsengetnek számos szombathelyi végzős osztály számára. A középiskolai szalagavatók próbái már javában zajlanak. Az élelmiszeriparisok 11. osztályosai már október közepe óta próbálnak.

Biczó Tünde - óraadó tanár, Élelmiszeripari Szakképző Iskola
,,Iskolánkban a 11.p.c. osztály ballag az idén, ami osztályunk pék-cukrász képzésben részesül. Továbbá négy, összesen négy osztály ballag az idén , édesipari termékgyártó, pék osztály, illetve nappali képzésben érettségire készülők , és egy földmérő-élelmiszeripari osztály végz idén, kb.70 diák fog végezni,,

A fiatalok hip-hop koreográfiával készülnek a nagy napra.

Szalai Vivien - táncos
,,Minden héten próbálunk, heti egyszer tudok jönni , általában ilyenkor szerda reggel 7 és 8 között

Vivi a gépipariban is szalagavatós táncot tanít két osztálynak. Itt az élelmiszeripariban vannak, akik még plusz produkciót is vállalnak.

Sági Ákos - tanuló
,,Az énektanárral már október közepe óta gyakorlunk az éneklésre, a táncpróbát meg november közepe óta.,,

Végzősnek lenni nem olcsó mulatság. Egy átlagos szalagavató költségei kosztümmel, öltönnyel, meghívóval, fodrásszal számolva csaknem 90.000 Ft-ot tesz ki.

,, A zene menjen tovább , virágcsokrok átadása következik.

A sportház tíz szalagavató helyszíne lesz. Itt próbáltak a Premontrei Gimnázium végzősei szerdán délelőtt a másnapi ünnepségre.

Véghné Busics Hilda - igazgató, Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium
,, A Premontreiben négy végzős osztályunk van , összesen 140 diák , olyan osztályfőnökökkel, akik kezdetektől kísérték őket , van öt évfolyamos képzésünk is , tehát vannak, akik már öt éve itt vannak, illetve ötödik éve végeznek  , hát mind a 140 diák szeptember óta készül,,

Mindenki várja a nagy eseményt, ami mérföldkő a végzősök számára.

Gubián Ádám - tanuló
“Elég érdekes, mivel ez egy csonka év volt , meg a tavalyi meg az az előtti is, és eléggé nehézkes volt ezt az egész szalagavatót megszervezni , főleg azért mert maszkot kell hordani az iskolában. Az életünk nem olyan, mint amilyen volt a covid előtt, de ennek ellenére nagyon élvezetes és izgalmas lesz a szalagavatónk , főleg a műsorunk , azért érzelemdús lesz minden, ami itt fog folyni holnap.”

A szalagavatók szigorú járványügyi szabályok mellett látogathatók. Csak meghívóval rendelkező személyek léphetnek be, és névsor szerinti ültetés várható. Az ünnepségek után elmaradnak a bálok. Az AGORA játékot hirdet a végzős osztályoknak, az aulában felállított fotófal előtt kell fényképezkedni, azt feltöltik a Facebook-ra, és amely osztály a legtöbb lájkot kapja, mozijegyet nyer.