Hírek

Két mérkőzést játszott a legutóbbi fordulóban a SzoESE férfi röplabda csapata

2023. január 27., 12:30

Szabó Gábor tanítványai megszorongatták a Gödöllőt, és a játéknap meglepetéseként legyőzték a listavezető és feljutásra pályázó Kecskemét együttesét.

Két mérkőzést játszott a legutóbbi fordulóban a SzoESE férfi röplabda csapata

Kisebb szünetet követően folytatódott a férfi másodosztályú röplabda-bajnokság alapszakasza az elmúlt hétvégén. Pályára lépett a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület is, amely ezúttal albérletben, a Horvát Általános Iskola tornacsarnokában játszotta mérkőzéseit.

Szabó Gábor - játékos/edző - SzoESE
- A mai nap a Kecskemét jött hozzánk első mérkőzésre, Ő a listavezető. Kemény dolgunk lesz, hiszen rutinban, tapasztalatban fölöttünk állnak. A második mérkőzésen a Gödöllőt fogadjuk, ott szeretnénk mindenképp győzelemmel végezni.

A vendég csapat kicsit késve érkezett a helyszínre. Kulcsjátékosuk izgalmas mérkőzést várt, szerették volna begyűjteni a győzelemért járó bajnoki pontokat.

Varró István Péter - játékos, Kecskemét
- Most nem sikerült úgy felkészülnünk, ahogy szerettük volna, de nem mondom, hogy úgy állunk ki, hogy sehol nem tartunk, de az eredményeinket attól függetlenül elég magasra tettük. Elvárjuk a mai meccstől, hogy 3-0-ra hozzuk. Lehet, hogy ettől el fogunk térni, de mi mindent megteszünk, hogy ne így legyen.

Hiába fogadkozott, és reménykedett a vendég együttes a könnyed győzelem megszerzésében, a SzoESE nem adta olcsón magát: kiegyenlített labdamenetekre kényszerítette a magassági fölényben játszó Kecskemét játékosait. A vasiak igazi csapatmunkával alaposan feladták a vendégeknek a leckét. Felváltva nyerték az együttesek a szetteket, így került sor a mindent eldöntő ötödik felvonásra. Minimális különbségű játszmaaránnyal megnyerte a találkozót a szombathelyi együttes, legyőzve a listavezetőt. Ugyanakkor a Gödöllő elleni párharcra már elfáradtak a SzoESE játékosai, akik a 3-2-es sikert követően 3-0-ra elvesztették a második meccset. Szabó Gábor együttese a 9. helyről várhatja a folytatást, amelyre február első hétvégéjén Gyöngyösön kerül sor.