Hírek

Két mérkőzést játszottak hétvégén a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi röplabdázói

2023. december 22., 18:10

Két mérkőzést játszottak hétvégén a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi röplabdázói. Kovács Balázs tanítványaira két nehéz találkozó várt: a listavezető és veretlen Szolnok mellett a közvetlen rivális Gyöngyös ellen léptek pályára.

Két mérkőzést játszottak hétvégén a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület férfi röplabdázói

Hazai pályán játszotta idei utolsó mérkőzéseit a Szombathelyi Egyetemi Sportegyesület csapata. A férfi másodosztály nyugati csoportjában érdekelt vasi alakulatra két találkozó is várt. A nyáron kicserélődött garnitúra egyre jobb formába került, több meccset is megnyertek az elmúlt hetekben, így nagy kérdés volt, hogy a listavezető és veretlen Szolnok, valamint a tabellán közvetlen rivális Gyöngyös ellen mire mennek Kovács Balázs tanítványai. A vezetőedző szerint az összeszokottság lehet a siker titka, ezen viszont folyamatosan kell dolgozni.

Kovács Balázs - vezetőedző, SzoESE

Folyamatosan szoktatom össze, legalábbis próbálom összeszoktatni a csapatot, próbáljuk az edzőtársammal. Kisebb-nagyobb sikerrel, természetesen több edzéssel sokkal jobb eredményeket is lehetne elérni, de ez van egyelőre. Ebből tudunk dolgozni, ugye vannak a diákok, akik éppen hogy ráérnek, vannak a dolgozók, felnőttek, akik szintén nehezebben tudnak elszakadni esetleg a munkahelyről.

Kezdésnek a Gyöngyös ellen lépett pályára a SzoESE. Kétszer is lépéselőnybe került a házigazda, főként a háló közelében nyújtott kimagasló centerjátéknak köszönhetően. A folytatásban viszont megremegtek a szombathelyi kezek, a vendégek pedig jól használták ki a lehetőséget. Az ötszettes összecsapás az időn túli ráadásban dőlt el, a Gyöngyös 3-2-re nyert. A Szolnok ellen már kissé fáradtabban mozgott a házigazda, ráadásul a listavezető teljes kerettel érkezett, fiatal, agilis játékosokkal. Magabiztosan irányították a mérkőzést a vendégek, és könnyed 3-0-ás győzelmet arattak. A SzoESE a botlások ellenére is a középmezőny tagjaként várhatja az alapszakasz januári folytatását.