Hírek

Két új, korszerű oktatópadot adtak át a Savaria Szakképzőiskolában

2011. november 17., 18:48

Egy dízelmotoros és egy hybrid oktatópadon tudnak ezentúl gyakorolni a diákok. Szakemberek szerint rendkívül fontos, hogy a legmodernebb eszközök álljanak rendelkezésre a szakképző intézményekben, mert a diákok csak így szerezhetnek piacképes tudást.

Két új, korszerű oktatópadot adtak át a Savaria Szakképzőiskolában

Egy hybrid autóval ismerkedhettek meg az érdeklődők ma a Savaria Iskolában. Ez az egyik legújabb, legkorszerűbb technológia ami létezik. Ezt is megkell ismerniük az itt tanuló diákoknak, ha például autószerelők szeretnének lenni, mert hozzátartozik a piacképes tudáshoz - hangzott el ma a Savaria Iskolában tartott rendezvényen. Ahhoz azonban, hogy az ismeretek megszerezzék a tanulók, nem kell mindig egy egész autót szétszedni. Ezt segíti az a hybrid oktatópad amelyet ma adtak át.

Tölgyesi Zoltán
A híbrdi által jezett és nem nagyon ismert üzemállapotok bemutatását próbálja demonstrálni.

De nem csak ezt a technológiát ismerhetik meg a diákok, mert egy dízelmotoros oktatópadot is vásárolt az iskola, a szakképzési hozzájárulásoknak köszönhetően, hangzott el az átadón. A két eszköz értéke közel 8 millió forint. Ezek segítségével mindkét technológia jellemzőivel, esetleges hibalehetőségeivel is megismerkedhetnek a diákok.

Sümegi Tamás, tagintézmény vezető - Szombathelyi Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium
A technikát csak úgy tudjuk követni, ha a tnaulóinknak megmutatjuk azt ami az utakon fut, és ami bevan építve. Az igazi az lenne, ha megtudnánk mutatni mi lesz a jövő. Ez nehezen működik, bár a hybrid technológiával ebben is léptünk előre. bár nincs még nagyon elterjedve, a folyamatot betudjuk mutatni, hogyan működik a rendszer.

Az iskola a jövőben is vásárolna oktatópadokat. Ezzel segítve, hogy a diákok korszerű szaktudáshoz jussanak.