Hírek

Kettős győzelemmel menetel az Aligátorok korosztályos vízilabda csapata

2023. március 24., 21:54

Kettős győzelemmel menetel az Aligátorok korosztályos vízilabda csapata. A DVL gyermekbajnokság felsőházi rájátszásában az UNI-Győr és a Kaposvár ellen is kiütéses sikerrel őrizte meg listavezető helyét Sági Benjamin együttese.

Kettős győzelemmel menetel az Aligátorok korosztályos vízilabda csapata

Listavezetőként, hibátlan mérleggel várta az AVUS korosztályos vízilabda csapata a gyermek bajnokság újabb játéknapját. Az Aligátorok már az alapszakaszban bebizonyították, hogy sokra hivatott ez a generáció, és a lendület a rájátszás 3. fordulójában is kitartott. Sági Benjamin tanítványai a szombathelyi Vízilabda csarnokban az UNI-Győr valamint a Kaposvár elleni találkozón védekezésben és támadásban is remekeltek. A szomszédvári rangadón az aligátorok szabályosan hengereltek, és 15-0-ra nyerték a találkozót. A Győr elleni sikerből erőt merített az AVUS és a Kaposvár sem tudta megnehezíteni a vasi gárda dolgát. A Somogy vármegyei csapatot 12-4-re múlta felül Sági Benjamin együttese. A játék nemcsak a közönség, hanem a szakmai stáb tetszését is elnyerte.

Sági Benjamin - edző, AVUS 
- Sokat nem készültünk, leginkább ebben a korban arra készülünk a gyerekekkel, mind nálunk, mind a fiatalabbaknál, hogy megalapozzuk azokat az alapokat náluk, amit majd később fognak vinni az országos csapatokhoz. Igazából itt még az eredmény annyira nem is fontos. Persze a gyerekeknek fontos, hogy minél jobban szerepeljenek és nyerjenek, de számunkra az a legfontosabb, hogy a klubnak adjunk egy olyan alapot, amit belőlük tudnak majd jönni és igazából leginkább erre készülünk. Nem is igazán a fordulókra, vagy a mérkőzésre.

Kettős győzelmének köszönhetően az AVUS toronymagasan vezeti a negyedosztályú gyerekbajnokság rájátszását. Veretlen mutatója mellett a liga legkevesebb kapott góljára is büszke lehet a csapat. A 4. fordulót a Győri Vízisport Egyesület otthonában rendezik április 16-án.