Hírek

Kettős győzelemmel zárta a legutóbbi fordulót a Szombathelyi Asztalitenisz Kör és Sportiskola

2024. február 09., 19:57

Kettős győzelemmel zárta a legutóbbi bajnoki fordulót a Szombathelyi Asztalitenisz Kör és Sportiskola csapata. Az NB I-ben a Pécs ellen, a harmadosztályban az Ajkával szemben nyert Szarka Tibor együttese.

Kettős győzelemmel zárta a legutóbbi fordulót a Szombathelyi Asztalitenisz Kör és Sportiskola

A téli szünetet követően megkezdődött a tavaszi pontvadászat a Szombathelyi Asztalitenisz Kör és Sportiskola számára. A nyáron az NB I-es mezőnyhöz csatlakozó együttes kiegyensúlyozott szerepléssel lepte meg a mezőnyt. A legutóbbi hétvégén Pécsett arattak 8-6-os sikert, amivel továbbra is esélyesek a dobogós helyek egyikére. Az NB III-ban szereplő második számú csapatra szintén kiemelten fontos találkozó várt: itt azonban a cél és a motiváció is más, mint az első osztályú keret esetében.

Szarka Tibor - elnök, SZAK-Sportiskola

Alapvetően nem az a cél az NB III-as csapatbajnokságnak, hogy itt mindenkit megverjünk. Nem is tudunk egyébként, mert vannak jó csapatok, hanem az hogy a fiatalok játszanak meg fejlődjenek. De amikor valaki sérült vagy hiányzik, akkor az idősebbeket is be kell dobni a mélyvízbe, mert van olyan, aki csak második alkalommal játszik. Nekünk a fejlődés a legfontosabb és ugye az NB III az egiyk kezdő lépés, az első lépcsőfok, aztán a csapat fejlődik vagy jól játszik, akkor lehet egy osztályt feljebb menni később.

Az Ajka elleni találkozón mindkét együttes tartalékos összeállításban állt asztalhoz. A felforgatott keret nem zavarta meg a szombathelyieket, akik már a párosmérkőzésen is domináltak. A lendület kitartott az egyéni meccseken is, és a rutinos Vass Péter hatékony játékával egyre nagyobb előnyre tett szert a házigazda. Remek formában játszott a nagy jövő előtt álló Szarka Gábor és Poór Patrik is. A szombathelyi együttes 16-2-re ütötte ki ajkai ellenfelét. A SZAK-Sportiskola második számú csapata az ötödik, míg az NB I-es együttes a harmadik helyről várhatja a folytatást.