MNB - 2
MNB

Hírek

Kevesebb a kátyú Szombathely és a megye útjain mint az előző években

2012. február 27., 17:14

 Az enyhe időjárás és a kevés csapadék miatt észrevehetően jobb az utak állapota. Szombathelyen elsősorban a régi utakon és a külső városrészeken alakultak ki kátyúk - ezek javításán már dolgoznak a szakemberek.

Kevesebb a kátyú Szombathely és a megye útjain mint az előző években

Szinte egész évben végeznek útburkolatjavítási-munkálatokat a SZOVA Zrt. szakemberei is. A napokban a belvárosban, most pedig a külső városrészeken töltötték fel a kátyúkat.

Rohonci László - építési csoportvezető, SZOVA Zrt.
"Egyelőre ütőkátyúkat tudunk hidegaszfalttal, illetve majd ha az idő jobbra fordul, akkor marással másik technológiával tudjuk újrahasznosított aszfalttal ezeket a kátyúkat eltűntetni."

Az utak javítására évente mintegy 50-60 millió forintot különít el a város a költségvetésből. Szombathely nagyobb útjai és a megyei utak a Magyar Közút kezelése alá tartoznak.Az, hogy mennyit költenek az utak javítására, az időjárástól is függ.

Horváth László megyei igazgató, Magyar Közút
" A tavalyi évben durván 200 millió forintot költöttünk kátyúzásra. Várhatóan hasonló nagyságrendű lesz idén is. Ez mindig a munkák mennyiségétől függ és ez az összeg mindig rendelkezésre áll."

A tartós javításhoz melegaszfalt szükséges, de az aszfaltkeverő telepeken csak áprilisban indul meg a munka, ezután tudnak majd a cégek ezzel a technológiával dolgozni. A Zanati úton most csatornakorszerűsítést végeznek, ha befejeződik, a Közút megkezdheti az út burkolatának felújítását, ami 2 hónapon át tart majd. A beruházás összköltsége bruttó 260 millió forint.